Ostvarena nova pobjeda: Bolonja juriša ka Ligi šampiona

01.04.2024. | 21:08

Nastavlja Bolonja da juriša ka Ligi šampiona. Ostvarena je nova pobjeda, na domaćem terenu u 30. kolu protiv Salernitane 3:0.

Čudo treba da se dogodi da Inter ne osvoji Skudeto. Ali priča sezone na Apeninima definitivno je Bolonja. Ekipa koju vodi, u fudbalskim krugovima veoma hvaljen Tijago Mota, pravi je hit Serije A i čvrsto korača ka Ligi šampiona.

Pošto se praznovalo u nedjelju, u ponedjeljak se igra glavnina utakmica na Apeninima. A ponedjeljak je otvorila Bolonja još jednim sjajnim izdanjem. Razbijena je na ’’Renato Dal’Ari’’ Salernitanu 3:0.

Seriju golova otvorio je sjajni Orsolini pogotkom u 14. minutu. A onda je palicu preuzeo Salemakers. Prvo je u 44. minutu duplirao prednost golom, da bi u drugom minutu nadoknade asistirao Likojanisu za konačnih 3:0.

Na Sardiniji i u Ređo Emiliji nije bilo pobjednika. Oba meča završena su 1:1. Kaljari je izvukao bod protiv Verona, koja je vodila i pride je Darko Lazović postigao gol za 2:0, ali je poništen poslije intervencije VAR zbog ofsajda. Sulemana je na kraju donjeo bod u 74. minutu. Lazović je inače na poluvremenu zamijenio Stefana Mitrovića.

U Ređo Emiliji Sasuolo i Udineze odigrali su 1:1, a Lazar Samardžić proveo je svih 90 minuta na terenu.