Bolesno: Poznati novinar poželio Đokoviću da je zaražen korona virusom

03.02.2021. | 19:52

Godinama unazad smo navikli da se Novak Đoković nalazi na meti osnovanih, ali i često neosnovanih kritika medija, ali ovoga puta se otišlo korak dalje. Poznati novinar poželio je Srbinu da bude pozitivan na korona virus!

Da, dobro ste pročitali. U pitanju je Juan Mekena, irski novinar, koji je nerijetko znao da kritikuje srpskog asa, ali je tek sada pokazao otvorenu mržnju prema najboljem teniseru svijeta.

Naime, on je prokomentarisao objavu BBC u kojoj je pisalo da je “između 500 i 600 igrača, zvaničnika i pomoćnog osoblja na Australijan openu poslato u izolaciju jer je jedan od radnika dobio pozitivan nalaz na korona virus”.

Mekena je ispod zlobno napisao.

“Molim vas, recite mi i da je Đoković tu. To nam je svima potrebno”, napisao je novinar.

Pokušao je u kasnijim komentarima da se dosta drsko odbrani i da navede da je mislio na karantin i još dvije nedjelje koliko bi Srbin morao da bude izolovan.

Mnogi su ga napadali zbog ove poruke, a mnogi korisnici su odlučili da taguju i Đokovića. Mekena je izjavio “da bi mu bilo zanimljivo da vidi listu zahtjeva srpskog asa u ovom karantinu”.

Podsjetimo, on je nedavno ismijavao Novaka koji je Kregu Tiliju, direktoru Australijan opena i TS Australije, poslao spisak zahtjeva/molbi za igrače u karantinu, kako bi se što bolje pripremili za grend slem.

“Ne mogu da prestanem da se smijem Đokovićevoj listi zahtjeva. Ovo je liči na spisak zahtjeva kada držite taoce. “Ubijaću jednog tenisera na sat dok mi hrana ne bude adekvatno zagrijana””, napisao je poznati novinar.

Mekena je bio proglašen i za sportskog novinara godine u Irskoj, trenutno radi u “Sandej Tajmsu” i “Sandej biznis postu”, a saradnik je “Njujork Tajmsa” i “ESPN”, te britanskog “Independenta”.