Bolan poraz “delfina”: Vodili tri gola razlike, pa ostali bez polufinala Svjetskog kupa

01.07.2023. | 09:44

Prokockali su vaterpolisti Srbije tri gola viška u posljednjoj dionici četvrfinalnog meča Svjetskog kupa protiv Sjedinjenih Američkih Država i selektor Uroš Stevamović priznaje da je taj poraz bio zaslužen.

Prema njegovim riječima, “delfini” nisu bili koncentrisani, stali su sa igrom mnogo pre nego što je trebalo, a to je tim koji sa klupe predvodi Dejan Udovičić i te kako umio da kazni.

“Prvo želim da čestitam vaterpolistima Sjedinjenih Američkih Država na zasluženoj pobjedi u ovom susretu. Rezultat nikad ne laže. Igrali smo loše na početku drugog poluvremena, ali smo na kraju trećeg dijela, kad smo imali tri gola viška, mislili da je sve gotovo. Dozvolili smo sebi da izgubimo posljednji period meča 0:4 i to je to”, rekao je Stevanović.

Strateg srpskih vaterpolista kaže da je pred njegovim timom još mnogo posla kako bi dostigao formu kojoj se svi nadaju, a konačan cilj ove generacije je plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

“Imamo malo vremena da napravimo novi tim, Svjetsko prvenstvo je pred nama, nakon toga slijedi evropski šampionat iduće godine, pa opet Svjetsko prvenstvo. Moramo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Bitan nam je svaki trening, svaka utakmica da budemo bolji za korak i da budemo pravi u Parizu”, rekao je po završetku utakmice Uroš Stevanović.