Bokserska legenda želi pokazati vještine: Holifild hoće meč sa Tajsonom

16.06.2023. | 13:38

Bokserska legenda Evander Holifild tvrdi da je otvoren za meč sa svojim starim rivalom Majkom Tajsonom.

Holifild i Tajson su bili žestoki rivali devedesetih godina prošlog vijeka, Evander je bio bolji, ali je 1997. godine ostao bez dijela uha koji mu je odgrizao “Čelični Majk”. Međutim, špekulacije o potencijalnoj trećoj rundi probudile su interes fanova širom svijeta.

Međutim, njegov cilj je da borba bude prije svega unosna za obojicu.

“Važno je da obojica zaradimo novac koji inače ne bismo, ali i da razumijemo da to nije prava borba, nego pokazivanje vještina. Ne pokušavamo ubiti jedan drugog”, izjavio je Holifild.

Tajson se vratio u ring 2020. godine i odradio meč protiv Roja Džonsa Juniora, koji je trajao osam rundi i završio neriješeno, a oba borca su prošla “bez ogrebotine”.

I Holifiild (60) se vratio borbi godinu dana kasnije, ali poražen je od bivšeg UFC borca Vitora Belforta (46). Ipak, i dalje se zalaže za egzibicije te ističe važnost održavanja fizičke spreme i zabavljanja fanova, prenosi “Klix”.

“Egzibicije pokazuju da se brinete za svoje tijelo i da ste još uvijek zabavni. Ali, borba ne smije biti prava, treba biti zabava”, zaključio je Holifild.