Bokseri banjalučke Slavije najuspješnija ekipa prvenstva BiH

09.03.2024. | 20:55

Bokseri banjalučke Slavije sa osvojenih pet zlatnih i dvije srebrne medalje najuspješnija su ekipa prvenstva BiH koje je održano u dvorani “Obilićevo”.

Do šampionskih titula stigli su Mihajlo Đekić, Luka Veljović, Sergej Zorić, Leo Cvitanović, te Nemanja Čekić koji je proglašen i za najboljeg boksera na prvenstvu BiH.

“Prezadovoljan sam zbog osvojene titule i čast mi je što sam proglašen za najboljeg boksera. Smatram da je bio dobar meč u borbi za zlatnu medalju. Nadam se da ću se izboriti i za svoje mjesto u reprezentaciji BiH koja će da nastupi na Еvropskom prvenstvu u Beogradu.”, rekao je Nemanja koji porijeklo vuče iz Banjaluke, a trenutno živi u Švajcarskoj

“Kad god sam u Banjaluci treniram u Slaviji u koju sam stigao zahvaljujući i Goranu Delići. Hvala čelnim ljudima BK Slavija što su mi pružili priliku da nastupam za ovaj klub i sa nestrpljenjem čekam nove borbe u ringu.”, kaže Nemanja.

Za najborbeniji par na prvenstvu BiH proglašeni su Nikola Ivković (BK Pobjednik, Prijedor) i Wael Mejre (BK Novi Grad, Sarajevo).

Nikola je pobjedom, podijeljenom sudijskom odlukom, stigao do titule u kategoriji do 63.5 kilograma.

“Drago mi je što sam stigao do nove šampionske titule u BiH. Pružili smo dobar boks u ringu i vjerujem da je publika uživala. Pokazali smo da na našim prostorima ima itekako kvalitetnih boksera, te da možemo puno toga da ponudimo. Titula je još jedan vjetar u leđa za sve naredne izazov.”, priča Ivković.

Za najboljeg tehničara proglašen je Haris Mešanović (BK Novi Grad, Sarajevo) koji je u finalnoj borbi, u kategoriji do 67 kilograma savladao Bojana Zečevića iz BK Slavija.

Pohvale na račun svih boksera stižu od strane Predraga Bartule, predsjednika Bokserskog saveza BiH.

“Veoma sam zadovoljan prikazanim na prvenstvu BiH. Pokazalo se da imamo plejadu veoma dobrih boksera i da s pravom možemo da očekujemo još bolje rezultate u budućnosti. “, rekao je Bartula, navodi “ATV”.

Zadovoljni su i organizatori. Igor Savičić, direktor BK Slavija ističe da ostvaren rezultatski cilj.

“Zacrtali smo sebi osvajanje pet zlatnih medalja i na kraju smo to uspjeli da ostvarimo. Možemo da budemo zadovoljni i pokazali smo da je Slavija, u ovom trenutku, bez premca u BiH, te da je jedan od najboljih klubova u regionu.”, rekao je Savičić

Šampioni BiH po težinskim kategorijama:

– do 57 kg: Mihajlo Đekić (BK Slavija)

– do 60 kg: Luka Veljović (BK Slavija)

– do 63.5 kg: Nikola Ivković (BK Pobjednik, Prijedor)

– do 67 kg: Haris Mešanović (BK Novi Grad, Sarajevo)

– do 71 kg: Leo Cvitanović (BK Slavija)

– do 75 kg: Nemanje Čekić (BK Slavija)

– do 80 kg: Sergej Zorić (BK Slavija)

– do 90 kg: Džemal Bošnjak (BK Ilidža, Sarajevo)

– preko 92 kg: Danijel Alagić (BK Fatih džim, Zenica)