Bojanu u čast! Ne zaboravljaju prerano preminulog golmana Borca

17.10.2023. | 21:15

Sjećanje na Bojana Miloševića ne blijedi, niti će, dok je prijatelja koji pamte svaki trenutak proveden sa njima. Iznova se ova družba okupila na pomoćnom terenu podno sjeverne tribine Gradskog stadiona u Banjaluci da bi odigrala utakmicu Bojanu u čast.

Saša Kajkut, Darko Maletić, Marko Tešić, Bojan Garić, Dejan Telić, Nebojša Anđelić, braća Dubravac i ostali, podijeljeni u dvije ekipe, zaigrali su fudbal kao nekad kada su uz fudbal drugovali sa Bojanom Miloševićem.

“Bojan je sa nama svaki dan u mislima. Naša generacija je prošla kroz kompletnu omladinsku školu FK Borac i od malih nogu smo zajedno. Bojan je bio veliki prijatelj svih nas i dan danas se prisjećamo svih trenutaka koje smo proveli. Ovo je četvrta godina da igramo utakmicu njemu u čast, a već šest naša ekipa igra na turniru u Boriku pod imenom Bojan Milošević. Igraćemo za njega i čuvaćemo uspomenu na Bojana dokle god smo živi”, kaže Marko Tešić.

Rezultat je bio u drugom planu, ali ova ekipa kada se okupi na terenu konačan ishod nikada ne baca u drugi plan.

“Ne bi nam Bojan dao da igramo, a da ne ide “kost u kost”, šale nisu izostale tokom špartanja po terenu. “Crveni” su na kraju savladali “Bijele” sa 5:4.

“Prošlo je trinaest godina od kako nas je Bojan napustio, ali ni danas nije laka spoznaja da više nije sa nama. Emocije prorade i kada pričamo o njemu. Ovo je sjajna ideja da se skupimo i da na ovaj način pokažemo da živi kroz nas i naša sjećanja”, ističe Darko Maletić.

Bojan Miošević započeo je golmansku karijeru u FK Krajina, a fudbalski je stasao u banjalučkom Borcu. Prošao je i kroz vrata prvog tima, a čuvao je i mrežu BSK-a. Ipak, nakon velike borbe izgubio je najtežu utakmicu koju je vodio van terena, onu protiv teške bolesti.

Preminuo je 2010. godine u 28. godini.