Bogdanović najavio borbu za zlato na OI: “Biće, mora da bude”

01.01.2024. | 14:56

Košarkaška reprezentacija Srbije je u Manili napravila senzacionalan uspjeh i u oslabljenom sastavu došla nadomak osvajanja titule svjetskog prvaka.

Ipak, izabranici Svetislava Pešića završili su Mundobasket sa srebrnim medaljama oko vrata i ostali “gladni“ najvećeg uspjeha.

Prilika za to će se ukazati već u julu, kada se u Parizu održava najveća svjetska sportska manifestacija Olimpijske igre.

– Bilo je teško izgubiti od Njemačke u finalu. Međutim, život ide dalje, već sljedećeg ljeta imamo novu priliku za zlato. Biće. Mora da bude – rekao je kroz osmjeh kapiten Srbije Bogdan Bogdanović.

Reprezentacija SAD najavljuje dolazak u izuzetno snažnom sastavu.

– To je još daleko. Volio bih da se takmičim sa njima, prije svega. Bilo bi jedno od najvećih ostvarenja u mojoj karijeri. Takav tim ne može da se nađe ni na jednom drugom mjestu, ni u jednoj ligi. To su igrači koji već imaju mnoge titule u NBA, olimpijska, svjetska zlata… – kaže bek Atlanta Hoksa.

On je u razgovoru za Jurohups istakao da je ova sezona za njega individualno jako dobra.

– Pokušavam da igram što bolje mogu. Ne znam da li je ovo najbolja igra u mojoj karijeri, ali trudim se da bude. Mislim da imam još mjesta za napredak. Cilj je da Atlanta igra sve bolje i da budemo spremni da se takmičimo sa najboljim kada počne plej-of – rekao je Bogdanović koji je zatim odgovorio na pitanje da li bi želio da ostane u timu još četiri-pet godina piše Sport klub:

“To se nikada ne zna u NBA. Znate kako je. To kraju krajeva, to je posao. Otkad sam u ligi, to sam naučio”.

Oznake: Bogdanović, Srbija