Bogdanović kritikovao igrače Srbije: Izgubili od Adama iz “beton hale”, ima 108 kila kao i ja

08.09.2023. | 08:43

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Orlovi su u Beogradu izgubili od Mađarske sa 2:1.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Rade Bogdanović bio je gost u studiju RTS-a gdje je analizirao utakmicu. On nije iznenađen činjenicom da je italijanski trener na klupi Mađarske Marko Rosi igrao zatvorenije kod vođstva.

– Znalo se da će kod rezultata 2:1 italijanski trener da zaključa utakmicu. Na trenutke smo djelovali kao da hoćemo, ali ne da možemo. Na trenutke smo djelovali kao tim. Tanko je to za tim koji pretenduje da bude prvi u grupi. Još kada smo analizirali prošli meč protiv Bugarske, tada smo rekli da je to trebalo da dobijemo – rekao je Bogdanović.

On je potom prokomentarisao mađarskog napadača Martina Adama, koji je zaigrao u drugom poluvremenu.

– Moram da se nasmijjem, kada je trener uveo Adama. Centarfor koji više liči da je došao iz Beton hale. On ima moju kilažu, a ja imam 108 kg. To je mene iznenadilo – istakao je Bogdanović, koji je dodao da Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović ne mogu da igraju zajedno.

– Imamo dva centarfora koji ne mogu da igraju zajedno. Glavom garantujem da njih dvojica ne mogu da igraju zajedno – kaže nekadašnji fudbaler.

Nema vremena za tugovanje jer Srbija već u nedjelju gostuje u Litvaniji, navodi Maxbet sport.

– Utakmica u nedjelju je mnogo opasna. Mi smo kvalitetniji od Litvanije, samo je bitan pristup i kakva će glava da bude. To je naša ključna utakmica – zaključio je Bogdanović.