Bogdan se vraća u stilu: Bio je jedan od najboljih, ali je Pokuševski slavio u međusobnom okršaju

06.12.2022. | 08:04

Povreda koju je Bogdan Bogdanović dugo vukao očigledno da nije ostavila ama baš nikakve posljedice! Sjajni srpski košarkaš noćas je zablistao u dresu Atlanta Hoksa, ali je njegov tim doživio pomalo iznenađujući poraz, pošto je kao bolji tim izašla Oklahoma sa Aleksejem Pokuševskim – 114:121.

Naš bek bio je jedan od najboljih na cijelom meču, pošto je ubacio 17 poena uz tri skoka i jednu asistenciju. Sipao je Bogi iz svih pozicija, iz igre je šutirao 6/13, pri čemu je čak 10 šuteva bilo sa distance odakle je imao polovičnih 5/10. Na terenu je proveo više od 22 minuta.

Sa druge strane, Pokuševski noćas nije imao preterano zapažene brojke pošto je ubacio svega dva poena uz dva skoka i tri asistencije za 13 minuta na parketu. Jednostavno, loš šut iz igre (1/6) koštao je Alekseja bolje partije, ali nema razloga za tugu, pošto je Oklahoma napravila iznenađenje.

Susret je riješen u posljednjoj četvrtini. Atlanta je imala prednost od četiri poena pred ovaj period, ali je Oklahoma već do polovine ove dionice uspjela da napravi preokret. Gurali su i do devet poena razlike, a potom kroz penal završnicu bez imalo drame sačuvali razliku na svojoj strani.

Najefikasniji akter utakmice bio je Šej-Gildžes Aleksander sa 35 poena, šest skokova i pet asistencija u timu Oklahome, dok je na drugoj strani Dedžonte Marej sa 24 poena, šest uhvaćenih i tri podijeljene lopte vodio Hokse.

Istaknutu partiju imao je i Luka Dončić za svoj Dalas, koji je u velikom derbiju savladao najbolji tim Zapadne konferencije, ekipu Finiks Sansa – 130:111.

Može se reći da je Luka i prelomio susret sjajnim šutem iz igre i sa ubačena 33 poena uz šest skokova i osam asistencija. Dalas je već poslije prvog poluvremena imao nedostižnih 67:41, a potom je tu razliku samo očuvao do kraja meča.

Iako se našao na klupi za rezerve, naš sjajni mladi Nikola Jović nije dobio priliku da uđe na teren za svoj Majami po odluci trenera Erika Spolstre, a Hit je poražen u gostima protiv Memfisa, takođe pomalo iznenađujuće – 101:93.