Bodovi ostali u Banjaluci: Borac u drugom poluvremenu slomio otpor Posušja

31.10.2021. | 19:10

Banjalučki Borac je večeras ugostio sastav Posušja u 15. kolu Premijer lige BiH.

Gosti su na otvaranju ostali bez Miletića koji je igru napustio zbog povrede, ali Borac te probleme nije mogao da iskoristi.

Tek u 30. minuti Borac stvara prvu ozbiljnu šansu. Ubačaj Zakarića sa pet metara u mrežu ne šalje Vranješ.

Bilo je tu još nekih pokušaja domaćih do kraja prvog dijela. Međutim, golman Baćak nije imao previše problema da sačuva mrežu u prvom dijelu i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Borac u nastavak kreće ofanzivno. Pokušali su domaći doći do brzog gola, stvorili su nekoliko opasnih situacija, ali Baćak je skidao sve pokušaje.

Ipak, u 67. minuti Borac dolazi do gola. Vojnović ubacuje loptu, Barišića pogađa lopta i dolazi do Jove Lukića koji sa jednog metra pogađa za 1:0.

Domaći tim je i do kraja bio taj koji je dominirao. Posušje nije imalo previše ideje za napraviti nešto naprijed i ostali su bez prave šanse večeras.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 82. minuti. Brza kontra Borca dovela je do gola Moraitisa na asistenciju Zakarića za sigurnih 2:0.

U nadoknadi meča Borac je postigao još jedan gol. Vušurović šutira, lopta pogađa Ilinkovića i vara Baćka za konačnih 3:0, piše “SportSport.ba”.

 

 

Oznake: Borac, Premijer liga