Bodibilder iz Gradiške živi dječački san: Novak osvojio zlato u Baru

27.09.2022. | 17:17

Bodibilder iz Gradiške Novak Lipovac, živi dječački san. Iz Bara u rodni grad donosi najsjajnije odličje.

Naime, Lipovac je u kategoriji 100+ gdje je bila izrazito jaka konkurencija odnio prvo mjesto i tako svoje ime ucrtao na bodibilding mapu.

“Prvi put nakon pauze od tri godine koju sam uzeo da se spremim za BB 100+ i dobijem dovoljnu količinu mišićne mase da mogu biti konkurentan na bini i moj prva uvodna i probna bina ove godine u Crnoj Gori na takmičenju “Bar Montenegro 2022” sam zauzeo prvo mjesto. Imao sam mnogo iskusnije i stažom zrelije momke pored sebe, ali formom i kompletnom figurom sam očigledno napravio razliku i zauzeo prvo mjesto koje mi je od velikog značaja i kao podstreh da nastavim još jače kroz sezonu jer me čekaju još dva velika takmičenja, a to su “Jagodina Open” i “Maxximum Open” Poreč, koja se održavaju u desetom mjesecu”, kaže Lipovac.

Odmora za Novaka nema. Još bolja forma se tempira za nove izazove koji kucaju na vrata.

“Uzeo sam samo jedan dan pauze od treninga nakon samog takmičenja u Crnoj Gori i već danas se vraćam nazad na posao i spremam još bolju formu i ukupan paket koji želim iznijeti na “Jagodinu Open” koje je jako ozbiljno i konkurentno takmičenje na Balkanu”, ističe bodibilder iz Gradiške te dodaje:

“Svako takmičenje dajem svoj maksimum i kada se spremam u glavi za mene postoji samo prvo mjesto bez obzira na konkurenciju, radije ne bih izašao na binu taj dan ukoliko nisam dovoljno spreman formom i ukupnim izdanjem”, istakao je Novak.

Bodibilding je sport u ekspanziji. Postepeno krči svoj put među elitu, ali isto tako mnogo je zahtjevan. Potrebna su, kako kaže Novak, velika ulaganja.

Sada mi treba fokus i mir da pokažem sebe u najboljem svijetlu u što ne sumnjam, a takodje bi zelio navesti vaznost podrske grada i drzave ili ljudi koji su spremni podrzati moje pripreme u bilo kom obliku sponzorstva jer je bodibilding kategorija koja zahtjeva velika ulaganja u koliko tamičar želi biti na visokoj razini – zaključuje Novak Lipovac.