„Blokbaster“ u Kvebeku: Finalista Vimbldona i svjetski broj jedan

10.08.2022. | 07:18

Ljubitelji tenisa imaju čemu da se raduju jer je žrijeb u drugom kolu mastersa u Montrealu upario dvojicu igrača koji spadaju među najatraktivnije – prvog igrača ATP liste Danila Medvedeva i aktuelnog vicešampiona Vimbldona Nika Kirjosa.

Australijanac je u svom meču prvog kola pobijedio Argentinca Sebastijana Baeza rezultatom 6:4, 6:4 poslije jednog časa i 26 minuta tenisa u provinciji Kvebek.

Kirjos igra u odličnoj formi, a trijumf nad Baezom bio mu je 13. u posljednjih 14. mečeva – pre Montreala igrao je finale Vimbldona, u kojem ga je pobijedio Novak Đoković, a u Vašingtonu je osvojio titulu jer je u finalu bio bolji od Jošihita Nišioke, prenosi Sportklub.

U prvom setu protiv Baeza viđena je velika borba, ali je Kirjos, 37. igrač sveta, u prva dva gema napravio brejk. Umalo da se Južnoamerikanac vrati brejkom u osmom gemu, ali u desetom teniser iz Kanbere koristi prvu set-loptu.

U drugom setu viđen je samo jedan brejk – do njega je došlo u petom gemu, kada Kirjos koristi prvu brejk-priliku.

Kirjos i Medvedev dosad su igrali dvaput – Nik je dva puta pobijedio 2019. godine (masters Rim i Vašington), a Rus je do pobjede stigao na Australijan openu ove godine.

Rodžers kup, poznat kao Otvoreno prvenstvo Kanade, ima dugu tradiciju i igra se od 1881. godine. Pripada seriji masters 1.000, igra se na otvorednom, na tvrdoj podlozi.

Novak Đoković ga je osvajao u četiri navrata, a aktuelni šampion je Danil Medvedev – koji je u finalu 2021. godine porazio Rajlija Opelku.