Bliži se nova sezona! Dodik: Igokea je spremna da organizuje prvih šest kola ABA lige

12.08.2020. | 16:03
Nova sezona u košarkaškoj ABA liga trebalo bi da krene 2. oktobra, a po svemu sudeći odigraće se u potpuno novom sistemu.

Zbog pandemije virusa korona, ligaški dio sezone trebalo bi da bude organizovan u turnirskom formatu.

KK Igokea izrazio je želju i spremnost da bude domaćin prvih šest kola, potvrdio je za ATV, Igor Dodik, generalni menadžer ovog kluba.

“Spremni smo da prihvatimo domaćinstvo za prvih šest kola ABA lige i da u Banjaluci i Laktašima ugostimo sve klubove. Svjesni smo velikog obima organizacije, ali smo uvjereni da možemo da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da besprijekorno organizujemo turnir poštujući sve mjere zaštite koje su na snazi. U stalnom smo kontaktu sa Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, kao i svim ostalim nadležnim institucijama, i shodno njihovim preporukama pristupili bi organizaciji.

Smatramo, da bi organizacija jednog ovakvog događaja bila od višestruke velike koristi za Banjaluku i Republiku Srpsku. Sem sportskog aspekta, dolaskom svih ekipa i njihovim višednevnim boravkom u Banjaluci i Laktašima, veliku korist imali bi i privredni subjekti, posebno hotelijerstvo, koje je poprilično ugroženo, u minulom periodu. Naravno, zdravlje svih aktera je od krucijalne važnosti i sva organizacija bila bi podređena tome”, izjavio je Dodik.

Naredni sastanak čelnika klubova ABA lige zakazan je za 24. avgust, nakon čega bi trebalo da bude poznato više detalja oko načina odigravanja nove sezone u regionalnom takmičenju.