Bliži se kraj trogodišnje saradnje: Murinjo napušta Romu na kraju sezone

17.10.2023. | 11:40

Pobjedama nad Kaljarijem (4:1) i Frozinoneom (2:0) trgli su se fudbaleri Rome i reprezentativnu pauzu dočekali na 10. mjestu Serije A. Svakako, daleko ispod očekivanja uoči početka sezone.

Nisu se Rimljani razbacivali novcem tokom ljetnjeg prelaznog roka. Uglavnom su dovođeni igrači na pozajmicu (Lukaku, Renato Sančez, Kristensen, Azmun…), kao slobodni su stigli (Endika i Auar), a za 2.500.000 evra od Pari Sen Žermena je otkupljen Leandro Paredes. S obzirom na to da su od bitnih igrača otišli samo Nemanja Matić u Ren i Rožer Ibanjez u saudijski Al Ahli, posao na letnjoj pijaci ocijenjen je visokom ocjenom. Djelovalo je da bi Roma mogla da se umješa u borbu za vrh tabele, međutim, crne slutnje su se obistinile. Povrede su stvorile velike probleme Žozeu Murinju, a nakon neubjedljivih rezultata već je počelo da se šuška da bi Portugalac uskoro mogao da napusti klupu Vučice.

Vidićemo da li će se to desiti, ali po informacijama čuvenog Đanluke Di Marcija, Murinjo i Roma će se svakako rastati na kraju sezone pošto niti su vođeni, niti je planirano da budu pregovori oko novog ugovora.

Novinar italijanskog Skaja dodaje da bi trofejni stručnjak mogao ponovo da sasluša ponude iz Saudijske Arabije. Nedavno je Murinjo izjavio da je ljetos odbio najveću i najluđu ponudu koju je neki trener dobio, međutim, Di Marcio dodaje i da ne treba odbaciti mogućnost da Portugalac ostane u Evropi.

“Prethodnih mjeseci tražili su ga iz Saudijske Arabije, ali je on dao i javno i privatno obećanje da će ostati. Mislim da će pokušati ponovo da ga angažuju, ali treba vidjeti kako Murinjo gleda na svoju budućnost, odnosno da li će sačekati poziv nekog top kluba iz Evrope ili će izabrati jedan potpuno novi izazov u svojoj karijeri”,navodi Di Marcio u svom tekstu.

S obzirom na to da se bliži kraj trogodišnje saradnje sa Murinjom, polako počinje i da se formira spisak potencijalnih nasljednika, na kojem prednjači ime Antonija Kontea.

“Volio bih da živim u Rimu ili Napulju, jer su to gradovi u kojima ima strasti. Nadam se da će u budućnosti biti prilike za takvo iskustvo”, izjavio je nedavno Konte, ali odbacujući mogućnost da se to dogodi ove sezone jer bi radije da preuzme ekipu pred ljetnji prelazni rok i pripreme.