Blamaža! Piksi eksperimentisao, Rusi razbili Srbiju u prijateljskom meču

21.03.2024. | 20:09

Fudbaleri Srbije doživjeli su debakl u prijateljskom meču protiv Rusije.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija, gotovo bez prave prilike, savladani su rezultatom 3:0 (2:0). Domaćin je sjajno otvorio meč.

Već u četvrtoj minuti, Anton Mirančuk prijeti sa distance, ali lopta ide preko gola Orlova. Međutim, stameni ruski centarfor, mrežu Srbije zatresao je u 15 minuta kasnije.

On je bio siguran sa bijele tačke, a jedanaestercu je prethodio faul Gajića, koji je dobio i direktan crveni karton, pa su tako Orlovi u ranoj fazi meča ostali sa igračem manje.

Već u 32. minuti, domaćin povećava prednost. Osipenko matira nemoćnog Petrovića glavom, nakon centaršuta sa lijeve strane.

Jedina prilika za Orlove u prvom dijelu bila je ona koju je imao Luka Jović.

Srpski napadač je 39. minuti šutirao sa nekih 12 metara, ali golman domaćih brani udarac.

Nastavak utakmice nije donio boljitak, bez obzira na tri izmjene na poluvremenu kada su Živkovića, Tadića i Gaćinovića zamijenili Mitrović, Sergej Milinković Savić i Mijailović.

Nije prošlo ni deset minuta igre kada su Rusi uvećali prednost poslije sjajne akcije koju su izveli rezervisti.

Golovin je poslao loptu ka Gorškovu koji je uposlio Alekseja Mirančuka, pa se i drugi brat blizanac upisao među strijelce.

Selektor Stojković je ubrzo na teren poslao Kostića i Mašovića koji su zamijenili Zdjelara i Mladenovića, a solidnu priliku imao je Mitrović čiji je udarac prošao pored gola.

Rusi su mogli i do ubijedljivijeg trijumfa, udarac Zaharjana odbranio je Petrović, Sergejev je pogodio stativu, a nakon toga fudbaler Real Sosijedada je pogodio prečku, no promjene rezultata nije bilo iako je Zaharjan nakon toga postigao gol koji je na kraju bio poništen zbog ofsajda.

“Orlovi” su imali priliku da ublaže poraz, ali je Safonov odbranio udarac Milinkovića Savića glavom, pa je kazna stigla u vidu četvrtog gola domaćina kada se među strijelce upisao i Ivan Sergejev.