Blamaža Liverpula u Napulju: Bajernu fudbalski klasik u Milanu VIDEO

08.09.2022. | 07:42

Završene su i preostale utakmice prvog kola Lige šampiona.

Ujednom od derbija večeri Bajern Minhen je rutinski slavio sa 0:2 na gostovanju kod blijedog Intera.

Igrao se 22. minuti kada su Bavarci najavili prvi pogodak. Odlično je Sane proigrao Milera povratnom loptom na vrh šesnaesterca, ali šut iskusnog Nijemca brani Onana. I onda u 25. minuti po ko zna koji put odlična duga lopta sa svoje polovine od strane Džošue Kimiha ka Leroju Saneu koji se između Damfrisa i Dambrozija najbolje snalazi i lagano šalje loptu u mrežu nemoćnog Onane za 0:1.

Pokušavao je Inter iz polu kontri, ali bezuspješno. U 33. minuti iz kornera udarac glavom Džeke odlazi preko gola.

Do kraja poluvremena prednost gostiju mogla je još da raste, da nije golman domaćina bio raspoložen. u 36. minuti prvo iz kosa udarac Manea brani, a onda i odbijanac na koji je prvo naletio Miler, pa Sabicer.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme počelo je šansom domaćina, Džeko je u 50. minuti dobro šuta sa ruba šesnaesterca, ali Nojer je uspio ukrotiti udarac.

U 66. minuti maestralna akcija Bavaraca za 0:2. Odlična kombinacija Komana i Sanea kao na treningu. Kratki pasovi na malom prostoru, i udarac Sanea kojeg kapiten Intera Dambrozijo šalje u sopstvenu mrežu.

Odmah u sljedećem napadu Mane je šutao precizno po golu, ali opet odlični Onana spašava Inter od velikog potopa.

Do kraja utakmice Anhel Korea je ima šansu u 83. minuti nakon greške Lukasa Ernandeza, ali je očajno šutirao pored gola.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, pa su bodovi otišli u Minhen.

Od ostalih utakmica zanimljivo je bilo u Napulju, gdje je Napoli pregazio viceprvaka Evrope Liverpula 4:1, već na poluvremenu je bilo 3:0, a potpunu blamažu Liverpula smanjio je Luiz Dijaz.

Barselona je rutinski savladala autsajdera grupe Viktoriju Plzen sa 5:1 od čega je maestralni Robert Levandovski postigao svoj prvi het trik u Ligi šampiona za Barselonu.

U Madridu su golovi padali tek duboko u sudijskoj nadoknadi. U većini meča nije bilo dopadljivog fudbala, ali onda prvo u 93. minuti Atletiko dolazi u vodstvo, da bi u 95. Uribe sa penala vratio utakmicu u egal, ali onda u 100. minuti iz posljednjeg kornera na utakmici Antoan Grizman postiže gol glavom i postavlja konačni rezultat 2:1.

Evo svih rezultata:

Ajaks – Rendžers 4:0

Frankfurt – Sporting Lisabon 0:3

Atletiko Madrid – Porto 2:1

Barselona – Viktorija Plzen 5:1

Klub Briž – Bajer Leverkuzen 1:0

Inter – Bajern Minhen 0:2

Napoli – Liverpul 4:1

Totenhem – Olimpik Marsej 2:0