BK Slavija u teškoj situaciji: Članovi i ljubitelji kluba pozvali upravu da se povuče

21.08.2022. | 14:09

Banjalučki bokseri, takmičari, članovi i ljubitelji Bokserskog kluba Slavija pozvali su upravu ovog kluba da se povuče i prepusti ovaj najtrofejniji banjalučki kolektiv onima koji mogu, hoće i umiju da ga “dignu iz pepela”.

Oni u otvorenom pismu pozivaju Republičko tužilaštvo, Upravu kriminalističke policije Republike Srpske, Republički inspektorat i Poresku upravu da bez odlaganja uđu u ovaj klub s ciljem utvrđivanja nepravilnosti i nezakonitosti, koje su, kako je navedeno, počinjene na bazi falsifikata i fingiranja skupštinske i knjigovodstvene dokumentacije.

U pismu je navodi da je renomirani bokserski klub, kojeg su proslavili šampioni Marijan Beneš, Anton Josipović, Dragan Batar i stotine drugih mladih ljudi, doveden u “finansijsko beznađe”, kako se ističe, nemarom, neradom i mahinacijama rukovodstva Bokserskog kluba Slavija.

Banjalučki bokseri, takmičari, članovi i ljubitelji kluba pozvali su rukovodstvo da javnosti odgovori koliki su ukupni dugovi Slavije i kojim programom uprava planira da isplati sporna potraživanja.

Odgovore traže i na pitanja koliko je u posljednjih pet godina učlanjeno novih boksera, na koji način rukovodstvo obnavlja boksersku opremu i pomaže mladim takmičarima da odlaze na takmičenja.

Oni navode da Bokserski klub Slavija ima nemjerljivu vrijednost i da se “neće libiti ničega da je odbrane i vrate joj stari sjaj”.

Bivši bokser Slavije Dalibor Petković izjavio je ranije Srni da su bivši bokseri, treneri i legende kluba, zbog trenutne krize u kojoj se nalazi ovaj klub, predložili održavanje vanredne izborne skupštine.

Petković je rekao da je predsjedniku i potpredsjedniku Skupštine ovog bokserskog kluba dat ultimatum da se do sutra oglase i da u toku iduće sedmice zakažu vanrednu izbornu skupštinu na kojoj bi trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo kluba.