Bjelica po povratku u Fenerbahče: Nadam se da ću uskoro biti spreman

03.10.2022. | 21:22

Povratnik u evropsku košarku Nemanja Bjelica ističe da će mu biti potrebno vrijeme da uđe u formu poslije povrede lista.

Igrač Fenerbahčea je u razgovoru za košarkaški portal Jurohups naveo da će mu biti potrebno određeno vrijeme kako bi se ponovo prilagodio na stil igre u Evroligi, poslije perioda karijere u NBA.„Još jedan razlog zašto sam se vratio jeste to što pokušavam da budem – ja. Mnogo se toga promenilo, format je drugačiji, imam iskustva, ali ipak će mi biti potrebno neko vreme da se prilagodim, jer je drugačije od NBA. Povredio sam list na pripremama sa reprezentacijom Srbije i pokušao sam da igram. Nadam se da ću uskoro biti spreman”, rekao je prošlogodišnji NBA šampion sa Golden stejt voriorsima.

Srpski internacionalac je od 2013. do 2015. branio boje Fenerbahčea, osvojivši jednu titulu prvaka šampiona Turske, kao i Superkup te zemlje.

„Iza mene je sjajna godina, ostvario sam ono o čemu sam sanjao. Bio sam deo Golden stejta, koji je osvojio šampionski prsten u NBA. Osećao sam da sam u NBA dao sve što sam imao. Bila je to teška odluka, jer sam imao priliku da ostanem još jednu godinu. Međutim, osećao sam da sam završio jedno poglavlje i da treba da otvorim novo. U avgustu se Fenerbahče zainteresovao za mene i bio sam srećan što ću igrati za tim iz kojeg sam otišao u SAD pre sedam godina”, kaže pojačanje kluba iz Istanbula.

Oznake: Nemanja Bjelica