Bjeković hvali Piksija: Najveće ime srpskog fudbala – prirodni autoritet koji se ne stvara drekom i galamom

19.11.2022. | 15:27

Zamjenik predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković rekao je za zvanični sajt Saveza da je dolazak Dragana Stojkovića na mjesto selektora fudbalske reprezentacije Srbije jedan od najboljih poteza u istoriji saveza i dodao da je on najveće ime srpskog fudbala.

-U rekordnom roku je preporodio državni tim i vratio ga u vrh evropskog i svetskog fudbala. Često smo u društvu selektora najjačih fudbalskih sila i imponuje kada čujete da niko od njih ne želi Srbiju za protivnika na Svetskom prvenstvu – izjavio je Bjeković.

Dodaje da ova generacija fudbalera Srbije još nije pokazala šta sve ume.

-Ušao sam u svlačionicu posle pobede protiv Portugalije i rekao igračima da su vratili veru nacije u srpski reprezentativni fudbal i da sam uveren da to nije njihova poslednja reč. Ova generacija je joč u mlađim kategorijama naučila da razmišlja šampionski i zato me ne čude hrabre izjave igrača da će dogurati do završnice Mundijala.

Očigledno je da Stojkovićev optimizam i energija deluju zarazno na celu ekipu. Sve je to normalno. Ako ste u omladinskom uzrastu bili bolji od Brazila i osvojili Svetsko prvenstvo, zašto da se plašite bilo koga sada kada ste sazreli i izrasli u vanserijske fudbalere – zaključio je zamenik predsjednika saveza.