Bjankoneri čekaju ponudu: Kostić više nije siguran u Juventusu

21.02.2024. | 15:22

Situacija u Juventusu je takva da će na ljeto skoro svi biti na prodaju. Ako stigne prava ponuda. Među njima je i srpski fudbaler Filip Kostić.

Finansijska rupa je sve veća i negdje se taj minus mora nadoknaditi. Sezona bez Evrope i još jedna izgubljena trka za Skudeto su samo produbili krizu Stare dame.

Zato će se na ljeto osluškivati ponude za skoro sve igrače. Od Dušana Vlahovića do Kostića.

Andrea Kambijaso je jedan od mladića koji su iskoristili šansu ove sezone. Primarno desni spoljni je pokazao da uspješno može da pokriva i lijevi bok. Zabilježio je 24 nastupa i dao dva gola u svim takmičenjima za Bjankonere, a postao je i redovan član reprezentacije Italije. On je budućnost Juventusa.

Za one koji već imaju izgrađena imena u svijetu fudbala, važe drugačija pravila. Oni imaju cijenu i sve će da zavisi od ponuda koje stignu. Iako februar nije vrijeme kada se razgovara o prodajama, jeste momenat kada se kuje strategija za jleto. Kostić i Timoti Vea ove sezone nisu opravdali očekivanja.

Iako je Srbin standardan na lijevom boku i počeo je većinu mečeva, četiri asistencije i nijedan postignut gol nisu baš bilans za pohvalu. Amerikanac Vea je stigao ljetos kao pojačanje za desno krilo ali nije opravdao očekivanja i na 22 meča ima po jedan gol i asistenciju.

Zato u Torinu razmišljaju o i zamjenama na pomenutim pozicijama ako dođu dobre ponude za Srbina i Amerikanca. Na radaru Juventusa su Reinildo Mandava iz madridskog Atletika koji na lijevoj strani pokriva sve defanzivne pozicije, bilo da se igra u sistemu sa trojicom ili četvoricom pozadi. Pogotovo što ističe i ugovor Aleksa Sandra koji je do sada pokrivao to mjesto. Saradnja sa Madriđanima mu ističe 2025. i ako je ne produži do ljeta, onda je rastanak realna opcija.

Što se tiče desnog boka, Juventus je bacio oko na Kilijana Sildiliju iz Frajburga. Mladi reprezentativac Francuske je skrenuo pažnju Juventusa prošle sezone kada je igrao protiv njih u Ligi Evrope. Po stilu igre i potencijalu podsjeća na Benžamana Pavara jer može da igra kao desni spoljni u sistemu sa trojicom pozadi ili kao klasičan desni bek sa četvoricom u posljednjoj liniji, piše Mocart sport.

Oznake: Filip Kostić