Bivši trener Zvezde kandidat za klupu Cedevite: Povratak u ABA ligu poslije dvije godine

12.10.2021. | 16:01

Imala je Cedevita 13 poena prednosti, ali FMP se raspucao i Jurici Golemcu sasvim moguće uručio otkaz. Prema navodima specijalizovanog portala BHbasket mladom stručnjaku su već spakovani kofere i samo je pitanje da li će uprava Cedevita Olimpije Golemcu dati još jednu šansu ili će mu odmah saopštiti da ovako više ne ide.

A kako navodi isti izvor, ukoliko Golemac i ode iz Ljubljane na njegovo mjesto mogao bi da dođe Milan Tomić, šef stručnog štaba Crvene zvezde u sezoni 2018/2019 kada je beogradski tim osvojio i šampionat Srbije i titulu za najboljeg na Jadranu.

Tomić je ipak napustio klub na početku naredne sezone i bez posla je od oktobra 2019. godine.

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, pa bi otkaz za Golemca mogao da znači i povratak Tomića. Istina, BH basket piše da je Tomić jedan od kandidata, ne i jedini.

Cedevita Olimpija je u prva tri Jadranske lige savladala Krku (88:56) i Borac (85:76), ali od tima koji u svojim redovima ima Džejkoba Pulena, Jaku Blažića, Markusa Kina, Eda Murića i da ne nabrajamo ostale ništa manje se nije očekivalo. Posebno se nije očekivao poraz od FMP-a.

U Ljubljani traže novog trenera, da li će izabrati Tomića – i uspjeti da ga ubijede da dođe u Sloveniju – pokazaće naredni dani.