Bivša supruga isprozivala Timoščuka: Tvojim novcem ubijaju našu djecu!

10.03.2022. | 15:40

Bivša supruga žestoko je prozvala Anatolija Timoščuka. Bivši reprezentativac Ukrajine je ostao u Rusiji gdje radi kao pomoćni trener u Zenitu.

Prije nekoliko dana zbog toga je izbrisan iz registra igrača ukrajinske reprezentacije. Osim što mu savez neće priznati nijedan nastup ni trofej, poništio mu je i trenersku licencu. Službeno je Timoščuk bio fudbaler s najviše nastupa za ukrajinsku reprezentaciju.

Mnogi su ga saigrači žestoko kritikovali zbog odluke da ne napusti Rusiju. Sad ga je žestoko prozvala bivša supruga Nadežda Navrotskaja.

“Vidi, ovo su sve naša ukrajinska djeca, isto kao i tvoja djeca. I svaki dan ih ubijaju ljudi kojima ti sada ližeš guzicu. Zajedno s njima ubijaš ukrajinsku djecu. Doslovno to radiš svaki dan kada u Rusiji jedeš u restoranima, plaćaš sveštenike i kurve, kada kupuješ odjeću i točiš gorivo. Svaki dan plaćaš porez i tim novcem kupuju rakete koje ubijaju našu djecu”,  poručila je ogorčena Nadežda pa je nastavila:

Beskrajno si lagao. Odabrao si uživati u patnji vlastite djece. Zar stvarno misliš da je to pošteno? Uostalom, možeš otići raditi bilo gdje. Zašto danas plaćaš ubistva naše djece? Jednom si mi rekao da sam vještica, ali želim, kao i svaka ukrajinska majka, da ti i takvi kao ti sanjate ubijenu djecu svaki put kada zaspite.

Timoščukov brak s bivšom suprugom trajao je od 2000. do 2016. godine, a 2010. godine dobili su dvije kćerke. U igračkoj karijeri Ukrajinac je nastupao između ostalog za Šahtjor, Zenit, Bajern i Kairat. Najveći trag ostavio je u Bajernu, s kojim je osvojio Ligu šampiona i tri titule u Bundesligi. Sa Zenitom je dva puta bio šampion Rusije, a sa Šahtjorom tri puta Ukrajine.