Bivša broj jedan na WTA o Đokoviću i Nadalu: “Kako su stariji, pomalo se povrjeđuju više”

10.05.2023. | 09:08

Bivša broj jedan na WTA, Kris Evert se nada potpuno zdravoj postavi za Rolan Garos iako sumnja da će Novak Đoković i Rafael Nadal biti najbolji na turniru.

Ni Đoković ni Nadal nisu učestvovali na Madrid Openu jer se Srbin povukao prije događaja, a Nadal nije mogao igrati zbog povreda. Đoković će se vratiti u Rim i to će biti prilika da vidimo kako igra uoči Rolan Garosa.

Za Nadala ćemo morati sačekati Pariz i iako se očekuje da će zaigrati, niko zapravo ne zna hoće li zaista i zaigrati. Prilično je jasno da ni jedan ni drugi neće biti u najboljem izdanju kada događaj počne i Evert se brine kako će to uticati na njihove šanse, kako je otkrila za “Puntodebreak”.

“Nadam se da su svi zdravi, čini se da ima dosta igrača povrijeđenih u zadnje vrijeme. Novak i Rafa su najveći ikada, bili su najbolji igrači na zemljanoj podlozi posljednjih nekoliko godina, a kako su stariji, pomalo se povrjeđuju više. Ne znamo kakav će biti njihov status, nadam se da će obojica dostići 100 odsto, ali ne znamo”, rekla je Everetova.

Ako obojica na kraju igraju, moraće se polako dovesti u formu na događaju. Nije nemoguće jer su i jedan i drugi to mogli učiniti u prošlosti. legendarna teniserka svakako ne sumnja u njih, ali brine hoće li to još jednom uspjeti. Iskustvo je nešto što je vrlo korisno u takvoj situaciji.

“Jednostavno ne možete podcijeniti Rafu. Nisam vidjela dobru formu na šljaci od obojice posljednjih sedmica, možda im priprema nije idealna, ali kada su u pitanju Novak i Rafa, oni su momci s najviše iskustva i koji se bolje od bilo koga znaju nositi s emocijama tokom Grend slema”, tvrdi Everet, prenosi “TenisInfinity”.

Oznake: Đoković, Nadal