Bitni bodovi za Leotar: Željezničar poražen u Trebinju

01.04.2023. | 17:01

Leotar je danas u okviru 24. kola m.tel Premijer lige savladao loš Željezničar rezultatom 1:0 i tako došao do izuzetno bitnih bodova u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Leotar se od početka namentnuo agresivnijom igrom po teškom i neravnom terenu, a najbolju šansu imali su u 22. minuti kada je Handžić sa pet metara propustio pravi zicer poslije ubačaja Milovića.

Ipak, deset minuta kasnije Leotar je poveo. Nakon auta i ubacivanja u kazneni prostor, veoma loše reagovala je odbrana Željezničara na čelu s golmanom Bendermom, a Stojković je iz blizine poslao u mrežu za 1:0.

Blijedi Željezničar je tek u 44. minuti došao do šanse, a golman Puletić sjajno je odbranio udarac Drlje sa svega nekoliko metara, prenosi UNA.

U nastavku gotovo da nije bilo pravih šansi, igralo se s dosta prekida i nepovezano, ali je Leotar bio taj koji je kontrolisao zbivanja na terenu i ipak je došao do zaslužene pobjede.

U drugoj utakmici današnjeg programa Igman je u Konjicu deklasirao Posušje, a bilo je 3:0. Strijelci za domaćina bili su Ramić, Jakupović i Hrelja.