Bitna pobjeda u borbi za opstanak: Krupa još jednom šokirala Željezničar

12.12.2020. | 15:10

Fudbaleri Krupe sjajno su završili jesenju polusezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Oni su na svom terenu savladali Željezničar sa 2:1 i osvojili tri važna boda u borbi za opstanak.

Sarajevska ekipa je na startu imala dvije šanse da dođe do prednosti. Međutim, nije ih iskoristila i u 26. minuti Krupa dolazi do prednosti. Marin Galić je ubacio loptu na pravom mjestu bio je Miloš Aćimović koji je pogodio i donio prednost domaćem timu.

U finišu prvog dijela gostujući tim je ostao sa igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Ivan Miličević. Spriječio je bek kontru domaćeg tima i opravdano zaradio isključenje.

U nastavku, iako je Željezničar imao igrača manje uspio je da dođe do izjednačenja. Na centaršut Alispahića je sjajno reagovao Juričić i pogodio mrežu.

Domaći su u 76. minuti opet došli do prednosti. Ikić je igrao rukom u šesnaestercu, a Nikola Dujaković je realizovao penal za 2:1.

Olimpik je na debiju Slavka Petrovića savladao Radnik 1:0 i uljepšao debi Slavka Petrovića koji je sjeo na klupu sarajevskog tima baš u duelu protiv Bijeljinaca koje je vodio dva puta. Kenan Hadžić je pogodio u 41. minuti.

Radnik je u drugom dijelu prijetio ali nije uspio da dođe do izjednačenja, piše Srpskainfo.