Bitka za evropsko proljeće: Fudbaleri Zvezde večeras gostuju Jang Bojsu

28.11.2023. | 09:03

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju večeras od 21 čas Jang Bojsu u direktnom duelu za treće mjesto u G grupi Lige šampiona i “evropsko proljeće” u nokaut fazi Lige Evrope.

Zvezda i Jang Bojs imaju po bod, osvojen u remiju u Beogradu (2:2) i računica je jasna – pobjednik skoro izvejsno ide dalje.

U slučaju remija odlučivalo bi posljednje kolo, 13. decembra, u kojem Zvezda dočekuje Mančester Siti, a Jang Bojs gostuje Lajpcigu.

Poraz bi, naravno, značio i kraj evropske sezone.

– Svi znaju da nas očekuje važna utakmica, za obe ekipe, jer se direktno borimo za treće mjesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bismo ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo Jang Bojs, riječ je o dobroj ekipi. Preij svega su dobri na domaćem terenu, tako da moramo da budemo na nivou kako bismo ostvarili pozitivan rezultat – rekao je Zvezdin trener Barak Bahar na konferenciji za medije u Bernu.

U drugom meču grupe sastaju se Mančester Siti i Lajpcig.

Fudbaleri Crvene zvezde su juče od 19 časova izašli na teren stadiona “Vankdorf” i odradili posljednji trening pred utakmicu.

Izuzetno kišovito i hladno vrijeme je dočekalo prvotimce srpskog kluba prilikom izlaska na teren. Međutim, ni nešto lošiji vremenski uslovi nisu pokvarali dobru atmosferu izabranika Baraka Bahara.