Bitan trijumf Banjalučana: Borac savladao Krupu na gostovanju

02.12.2020. | 17:16

Fudbaleri Borca su ostvarili očekivanu pobjedu protiv Krupe u 17. kolu Premijer lige BiH, ali su do nje došli veoma teško.

Crveno-plavi su po veoma hladnom vremenu na stadionu u kanjonu Vrbasa slavili sa 3:1, te stigli do trećeg gostujućeg trijumfa, a ukupno 10. u tekućoj prvenstvenoj sezoni.

Borac je poveo u 35. minutu kada je Goran Zakarić uposlio Jovu Lukića, ovaj je zaobišao protivničkog golmana primirio loptu i šutirao, Stojan Maksimović je uspio da je zakači na gol liniji, ali je ona ipak završila u mreži.

U 64. minutu Miloš Aćimović je dobio odličnu dubinsku loptu između odbrambenih igrača Borca, golman Pavlović mu je izašao u susret i uspio je da zodirne loptu, ali nedovoljno da spriječi pogodak.

Mladi David Čavić je bio u sjajnoj prilici u 81. minutu poslije šuta Zakarića, ali je sa nekoliko metara poslao loptu pored gola.

Međutim, već u sljedećem napadu Borca Miloš Karišik je u svom šesnaestercu oborio Zakarića koji je preuzeo odgovornost i sa bijele tačke poslao loptu u donji desni ugao Kolaka koji je krenuo u pravu stranu, ali nije mogao da zaustavi udarac.

U sudijskoj nadoknadi vremena Igor Makitan je oborio igrača Borca Bobana Georgieva u svom šesnaestercu, a Dejan Meleg je realizovao udarac sa 11 metara za konačnih 1:3, piše Srpskainfo.

Borac je ovim trijumfom ostao na 4. poziciji, dok je Krupa pretposljednja i grčevito će se boriti za opstanak.