“Bio sam zaista debeo i ne mnogo visok”: Ovaj bucko sa slike je jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi FOTO

16.09.2020. | 11:03

Srpski centar Nikola Jokić sada je jedna od najvećih zvijezda NBA lige i oduševljava sve svojim partijama u Denver Nagetsima.

Jokić je rođen u Somboru, a niko nije mogao da pretpostavi da će taj bucko postati takva košarkaška zvijezda. Nije bio oduševljen treniranjem košarke zbog tjelesnih predispozicija, ali ga je tata ipak upisao.

“Počeo sam kao tinejdžer da treniram bez ambicija. Bio sam zaista debeo i ne mnogo visok. Igrao sam na poziciji centra, ali i na mjestu beka. Driblao sam loptu po cijelom terenu. Igrao sam zabave radi… Sa 16 godina počeo sam da se osjećam kao da bih mogao zaista da igram košarku. To je bila prelomna godina. Tada sam se iz Sombora preselio u Novi Sad”, osvrnuo se na svoje početke Nikola Jokić prilikom ranijih intervjua.

https://www.instagram.com/p/CDEjHD5g52O/?utm_source=ig_embed

Kao dijete bio je zaljubljenik u konje, a košarka ga nije mnogo zanimala.

“Tada sam bio niži i puniji, ali moj otac je bio zaljubljenik u košarku i morao sam da idem. Budući da nisam bio visok, stavili su me na poziciju plejmejkera, što je doprinijelo kvalitetu mojih dodavanja”, ispričao je jednom Jokić.

On je sa svojom ekipom noćas izborio plasman u finale Zapadne konferencije NBA lige, a ponovo je bio odličan u sedmom meču protiv LA Klipersa.