Bio je omiljen i poštovan: Danas bi Dejan Milojević slavio rođendan FOTO

15.04.2024. | 14:15

Srpska košarka i dalje oplakuje gubitak jedne od svojih najvećih figura. Dejan Milojević, trener i igračka legende je 17. januara iznenada preminuo od srčanog udara u 46. godini života.

Danas bi proslavio 47. rođendan.

Srčani udar zadesio ga je u restoranu u Solt Lejk Sitiju, neposredno pred meč protiv Juta Džeza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sportal.rs (@sportalrs)

Bio je omiljen i poštovan ne samo kao igrač i trener, već i kao potencijalni budući selektor reprezentacije Srbije, na koje bi mjesto sasvim sigurno jednog dana došao, piše Sportal.

Nakon njegove smrti, društvene mreže preplavljene su porukama saučešća i sjećanja na Dejana Milojevića.

Mnogi se okreću njegovim riječima i djelima kako bi pronašli inspiraciju i motivaciju, posebno nakon što je viralan postao jedan snimak iz podkasta Pojačalo, koji je vodio Ivan Minić, a u kojem je Dejan Milojević gostovao u junu 2023. godine.

Iako je razgovor trajao dva i po sata, jedna Milojevićeva rečenica o životu ostala je urezana u sjećanja mnogih.

“Ja sam otišao u Valensiju jer volim da igram i igrao bih više. Drugo, tamo je bio Vule Avdalović, lijepši život, moja porodica je živjela ljepše, mi smo živjeli ljepše. Iako sam zaradio manje para i karijera mi je vjerovatno trpjela zbog toga. Kada odeš u CSKA, a iz CSKA ne znam gdje…ja sam iz Valensije otišao u Galatasaraj. Meni je i tamo bilo lijepo, divan grad. Ja sam opet birao da živim lijepo. Ja sam sad u San Francisku isto, nisam…To ne treba tako ako gradite karijeru, ali mene nije bilo briga. Imamo jedan život i treba da gledmo da što više uživamo u svim aspektima života. Ubjeđen sam da nećeš raditi dobro, ako nisi srećan van košarke”, rekao je Dejan Milojević.