Bilić otvoreno: Kada se Modrić povuče, pad reprezentacije je neminovan

02.01.2024. | 09:10

Hrvatski trener i bivši selektor Vatrenih, Slaven Bilić dao je intervju za Sportske Novosti, a jedna od tema koje se dotaknuo bio je i Luka Modrić te budućnost Hrvatske bez njega.

Bilić je selektor koji je prvi Modriću dao nešto veću ulogu u reprezentaciji, a aktuelni trener saudijskog Al Fateha smatra kako će zasigurno doći do pada kvalitete u reprezentaciji jednom kada se veznjak Reala oprosti od ‘kockastog’ dresa.

“Nije stvar skeptičnih ili n, nego realnosti! Pad će doći i on je neminovan. Ali, tu mislim na kontekst konkurentnosti za podij, a ne na sposobnost reprezentacije da se plasira na veliki turnir. Uostalom, sada je ipak bitno lakše jer FIFA i UEFA šire broj učesnika. Što se Luke tiče… Eh, bit će nenadoknadiv gubitak kad ode, ne samo na terenu nego i izvan njega. Nemoguće je da se to bitno ne osjeti na snazi reprezentacije. Jedan Real će to jako osjetiti, budući da ni oni s Lukom ili bez njega, bez obzira na sva mlada i moćna pojačanja, nisu isti.”

Bilić je imao priliku sarađivati s Modrićem dok se još gradio kao nogometaš, a dotaknuo se i samih početaka:

“Imao sam sreću i privilegij rasti kao trener zajedno s njegovim rastom kao igrača. Imali smo fantastičnih osam godina saradnje, od 2004. do 2012., a potom je on imao impresivna dostignuća. Ovdje u Saudijskoj Arabiji ne prođe jedan dan da ga ne spominju. Navijači me pitaju hoće li doći k nama, ali logično je, kad bi se odlučio na SA, da bi to bio poklon najjačima. Obožavaju ga ovdje”, poručio je.

Splićanin tvrdi kako neće biti moguće pronaći repliku kapitena reprezentacije:

“Nažalost, ne vidim nikoga sličnog u điru. Morat ćemo se hrabro suočiti s erom poslije njega i ne tražiti novog Modrića jer ga nema, nego njegovo djelo koristiti kao inspiraciju i motivaciju da možemo.”

Luka Modrić će ubrzo nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj napuniti 39 godina, a za reprezentaciju Hrvatske debitirao je 2006. te upisao 172 nastupa.