Bilbija o incidentu u Trebinju: Nije snimljeno kako kapiten Leotara udara našeg trenera

17.10.2022. | 18:06

Ne stišava se bura oko dešavanja poslije utakmice između Leotara i Zrinjskog.

Tamo je došlo do incidenta, naguravanja, pa čak i fizičkog obračuna pojedinaca iz obje ekipe. Iz Fudbalskog kluba Leotar kao glavnog krivca za sve optužili su kapitena Zrinjskog, Nemanju Bilbiju. Nakon svega i on se oglasio i iznio svoju stranu priče.

“Nikom direktno nisam psovao, posebno ne onako kako je rekao čovjek koji je prekinuo konferenciju za medije. Dakle, psovku sam izrekao u svlačionici u kojoj je bila naša ekipa, a u kojoj nije bilo nikoga iz Leotara. Ko je šta čuo pa se našao uvrijeđen, nije moja stvar. Ono što sam rekao je istina. Šta reći kad nakon utakmice nema vode, nema toaleta, toalet papira, blatnjavo je, nema mogućnosti za pranje ruku, nema sapuna koji košta 80 feninga. To nigdje ne piše, a nije snimljeno ni kako kapiten Leotara udara trenera Sergeja. Snimanje je počelo nakon toga. Ali nema veze, vidjećemo šta će biti na kraju sezone s njima” – izjavio je Bilbija za “Klix”, te je dodao:

“Nisam imao potrebu da se oglašavam, jer se nemam razloga pravdati. Uslovi u Trebinju su ispod ljudskog dostojanstva. A sve poslije što se događalo, da kapiten jednog kluba udari trenera protivničkog tima, dno dna. Naravno da je nakon toga nastala frka”.