Bilbija heroj Zrinjskog: Banjalučanin odlučio pobjednika u mostarskom derbiju

15.09.2021. | 19:32

Fudbaleri Zrinjskog slavili su rezultatom 2:1 u velikom mostarskom derbiju koji se danas igrao nakon što je odgođen u drugom kolu m:tel Premijer lige BiH.

Zrinjski je poveo u 33. minuti. Kamenar je izveo slobodan udarac, a glavom pogađa Slobodan Jakovljević za erupciju oduševljenja domaćih.

Kada se činilo da će domaći imati vođstvo na poluvremenu, uslijedio je šok u 44. minuti. Golman Kukić je pogriješio i ispustio loptu koja dolazi do Dženana Zajmovića i to je bilo dovoljno za poravnanje.

Do samog finiša utakmice gledali smo pravo zatišje. Djelovalo je da više nećemo vidjeti pogotke i da će rivali podijeliti po bod u derbiju. No, u 86. minuti desio se ključni moment susreta.

Ubačaj Ćorluke nije dobro ispratio Radovac, a na pravom mjestu se našao Nemanja Bilbija i pogodio za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, iako je Memija mogao udvostručiti prednost domaćih, ali njegov udarac iz 93. minute odlazi preko gola. Tako je Zrinjski upisao velika tri boda protiv ljutog rivala i učvrstio se na drugom mjestu tabele Premijer lige.