BiH u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo igra protiv Sjeverne Irske

20.11.2019. | 00:09

Kvalifikacije za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2020. godine okončane su sinoć. Plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta izborio je Vels koji je u grupi E pobijedio Mađarsku rezultatom 2:0.

U istoj grupi Slovačka je istim rezultatom bila bolja od Azerbejdžana 2:0, ali je kvalifikacije završila na trećem mjestu s bodom manje u odnosu na Vels.

Njemačka je u grupi C deklasirala Sjevernu Irsku rezultatom 6:1, dok je u ovoj grupi Holandija porazila Estoniju 5:0.

S obzirom na ovakve ishode mečeva, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalnom susretu baraža Lige nacija koji je na rasporedu 26. marta 2020., igraće sa Sjevernom Irskom na domaćem terenu. Drugi polufinalni par činiće Slovačka i Republika Irska.

U žrijebu 22. novembra biće određeno koji pobjednik polufinala će igrati kod kuće u finalu baraža.

Zanimljivo je bili i u grupi G u okviru koje je Sjeverna Makedonija pobijedila Izrael slavivši minimalan trijumf rezultatom 1:0. Letonija je ostvarila minimalan trijumf nad Austrijom rezultatom 1:0, dok je Poljska u uzbudljivom meču savladala Sloveniju 3:2.

U grupi I, Belgija je deklasirala Kipar rezultatom 6:1, dok je Rusija u gostima slavila uvjerljivu pobjedu protiv San Marina rezultatom 5:0. U ovoj grupi Škotska je savladala Kazahstan 3:1.

 

Izvor:(Avaz.ba)