BiH razočarala u Slovačkoj! Šehić: Ne pamtim lošije izdanje od onog u prvom poluvremenu

27.03.2023. | 14:29

Nakon dobrog starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i pobjede protiv Islanda od 3:0 fudbaleri BiH su razočarali u utakmici drugog kola, jer su sinoć sa 2:0 izgubili na gostovanju kod Slovačke.

BiH nije samo izgubila, već je pružila dosta lošu partiju koja je zabrinula navijače. Kapiten ekipe u ovoj utakmici bio je golman Ibrahim Šehić, koji nije mogao da sakrije razočarenje pristupom ekipe.

“Ne znam šta nam se desilo. Izgledali smo previše umorno, kasnili smo na svaku drugu loptu, nije bilo svježine. Izgleda da smo se protiv Islanda istrošili i fizički i mentalno. Ne pamtim lošije izdanje nego što smo odigrali u prvom poluvremenu. I ranije nam se ovo znalo desiti, ali izgleda da nismo ništa naučili iz prošlosti. Drugo poluvrijeme smo imali kontrolu igre, bolje smo stajali na terenu. Moramo biti pametniji, dobro analizirati utakmicu i ne dozvoliti da nam se ovo ponavlja u nastavku”, poručio je Šehić.

BiH osvojila tri boda iz dvije utakmice u kvalifikacionoj grupi J za Euro 2024. godine. Kvalifikacije se nastavljaju u junu kada će “zmajevi” gostovati Portugalu (17. juni), a tri dana kasnije na domaćem terenu dočekuju selekciju Luksemburga.