Biciklistička trka Beograd-Banjaluka u četiri etape, kvalifikaciona za Olimpijske igre

15.04.2019. | 22:50

Međunarodna biciklističa trka Beograd – Banjaluka od ove godine nalazi se u prvoj kategoriji Svjetske biciklističke federacije, a biće i kvalifikaciona za Olimpijske igre u Tokiju.

Samim tim privukla je veliku pažnju ljubitelja ovog sporta, pa će se na startu 18. aprila naći maksimalan broj učenika, njih 176. Timovi koji su prijavljeni garantuju kvalitetnu trku, kažu organizatori.

“Tu su Sandžemini, koji su imali jednog pobjednika prije dvije godine. Zatim Bardijani, CCC poljska ekipa koja vozi Tur d Frans i Điro, tako da oni dolaze sa svojim najjačim sastavom. Reprezentacija Slovenije, reprezentacija Srbije, reprezentacija Mađarske. Iz Njemačke dolaze tri ekipe, kao i iz Austrije. Iz Kolumbije nam dolazi Bajk strongmen, jedna od najjačih južnoameričkih ekipa. Kad pogledate kakav je spisak ekipa, onda znate da ste uradili dobar posao, bar što se tiče tog sportskog dijela i da ste napravili kvalitetnu trku”, kaže Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Osim velikih imena u svijetu biciklizma, na trci će nastuputi i banjalučanin Dušan Kalaba, od kojeg, kaže Kuvalja, očekuje dobar rezultat na jednoj od etapa. A ove godine voziće se njih četiri. Beograd-Vlasenica, Vlasenica-Brčko, Bijeljina-Teslić i Prnjavor-Banjaluka.

“Imali smo potrebu da uradimo nešto novo”, kaže Kuvalja, koji poručuje da se tu neće zaustaviti.

https://www.youtube.com/watch?v=-Lpi5NVBVCU

“Ja sam, onako hrabro, odlučio da još u junu, prijavim trku za četiri etape i sad vidim da je bio naporan rad, ali isplatio se. Prelijepi krajevi kroz koje ćemo proći i šteta bi bilo da jedni dijelovi Republike Srpske i Srbije nemaju priliku da dočekaju ovaj događaj, a i nama je velika čast da budemo tamo. Prva etapa je Beograd-Vlasenica, i ona startuje 18. aprila. Najduža je etapa generalno u kalendaru Svjetske biciklističke federacije sa 250 kilometara”, istakao je Kuvalja.

Kuvalja se zahvalio svim opštinama i gradovima kroz koje trka prolazi i koji učestvuju u njenoj organizaciji. Grad na Vrbasu dočekaće bicikliste 21. aprila, a ulicama Banjaluke kao i svake godine voziće se kružna trka.

 

Izvor:(ATV)