Biciklistička trka Beograd – Banjaluka: Italijan Fortin pobjednik treće etape

21.04.2023. | 17:27

Italijan Filipo Fortin pobjednik je treće etape biciklističke trke Beograd Banjaluka. Vozač njemačke ekipe Maloja Pushbikers slavio je danas ispred Eduarda Mihaela Grosua, koji je preuzeo žutu majicu za vodećeg u generalnom plasmanu, te Fabijana Štajningera. Grosu će tako sutra imati priliku da dođe i do ukupne pobjede dok svoje ambicije ima i Fortin.

Crvena majica za najboljeg sprintera otišla je u ruke Džejmsa Pikolija, dok je bijela za najuspješnijeg mladog vozača u vlasništvu Lorenca Konfortija iz Bardijanija. Najbolji brdski vozač i nosilac plave majice je Jaka Primožić iz ekipe Hrinkov. Prijedor se još jednom pokazao kao odličan domaćin, a prvi čovjek grada Slobodan Javor nada se nastavku uspješne saradnje.

Trka ulazi u samu završnicu. Današnja etapa pokazala se kao najkomplikovanija, a organizatori poručuju da je najvažniji bezbjednosni aspekt takmičara.

Karavan se sutra seli u Novi Grad kada će biciklisti preko Kostajnice, Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići na finale u Banjaluku.