Biciklistička trka “Beograd – Banjaluka”: Gašper Katrašnik brani titulu

18.01.2019. | 21:25

Organizatori ne kriju zadovoljstvo u organizaciji najvećeg događaja u kao u Srpskoj tako i BiH i poručuju da sve ide po planu.

Izdanje biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”, 13. po redu, starta u Beogradu u petak, 18. aprila, a završava u Banjaluci 21. aprila.

Organizator trke AFS već je predstavio rute na svojim službenim stranama, kao i službene dresove, a već stižu i prve najave timova koje ćemo gledati na trci. Stvaranje idealne rute trke, unapred planiranje organiozatora kako bi se pripremili za sve moguće izazove nikada nije lagan posao, a kada je trka duga četiri etapa i više od 700 km upitanju napori su višestruko veći.

Organizatori ne kriju zadovoljstvo u organizaciji najvećeg događaja u kao u Srpskoj tako i BiH i poručuju da sve ide po plan.

Prošlogodišnji pobjednik biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” Gašper Katrašnik braniće titulu i na 13. izdanju ove trke. Vozač Adrije prošle godine je bio dominantan u obe etape i ušao u istoriju trke kao prvi koji je kući odnio “žutu majicu”.

Osim slovenačkog tima, prijavljeno je još 19 ekipa, a od onih jačih svakako treba izdvojiti ruski Gasprom, italijanske Sanđemini i D'amiko i austrijski Hrinkof. Publici će se premijerno predstaviti kolumbijski Bicikletas strongmen, a tu su i nacionalni timovi Mađarske i Srbije.

– S obzirom na to da po pravilima može da učestvuje 175 biciklista, morali smo da otpišemo nekoliko timova.

Većina ih je iz PRO kontinental kategorije, a postoji mogućnost da dovedemo bar jedan “Njorld tour” tim. Sve zavisi od toga da li će biti otkazana trka u Turskoj, koja ima neuporedivo veći budžet od naše, ali i neke probleme, pa postoji mogućnost da ne bude održana. Ukoliko se to desi, sigurno će bar jedna ekipa doći da vozi kod nas, pojašnjava za Novosti direktor trke Vladimir Kuvalja.

Mapa biciklističke trke Beograd – Banjaluka

Svi biciklisti imaće neuporedivo teži zadatak nego ranijih godina, s obzirom na to da će, umesto dve, ove godine biti vožene četiri etape. Već je 100 odsto sigurno da će prva biti vožena od Beograda do Vlasenice, koja će prvi put dočekati karavan. Ugovor između organizatora i predstavnika Vlasenice već je potpisan, baš kao i sa načelnikom Prnjavora, domaćina starta posljednje etape, koja se tradicionalno završava u Banjaluci.

Ukoliko sve bude kao što je planirano, druga etapa biće vožena od Vlasenice preko Kozluka, Ugljevika i Lopara do Brčkog, dok je treća na programu od Brčkog preko Šamca i Doboja do Teslića.

– Izuzetno mi je drago što su gradovi prepoznali veličinu događaja i što se praktično sami javljaju da ugoste karavan. Prvi put smo u Vlasenici i Prnjavoru, a izuzetno smo zahvalni i svim ostalim gradovima.

Sa predstavnicima Brčkog jop nismo potpisali ugovor, ali verujem da će to biti u idućih nekoliko dana, poručio je Kuvalja.

Inače Komapanija „Večernje Novosti“ jedan je od medijskih sponzora trke Beograd – Banjaluka!

 

Izvor:(Novosti.rs)