Biciklistička brdska trka “Banjaluka 2019”

26.03.2019. | 13:06

Deveta biciklistička brdska trka “Banjaluka 2019” biće etapna i bodovaće se u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

Zbog toga će od 27. do 31. marta biti četiri etape i to tri na Kastelu dok će se kros kantri maraton voziti od tvrđave do Banj brda. Na takmičenju će učestvovati 75 profesionalnih biciklista iz 18 zemalja.

– Brdska trka donosi veliki broj bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre i imamo zaista veliko interesovanje biciklista. Prezadovoljni smo odzivom i kvalitetom takmičara. Naš naporan rad je donio napredak pa smo sad u C2 grupi i voziće se etapno. Pored ovog profi dijela biće i rekreativni – rekao je Vladimir Kuvalja, direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske.

Biciklistički klub Samit je organizator trke čiji će sportski diektor biti Nikola Soković.

– Takmičenje počinje sutra kružnom trkom na Kastelu. Željeli smo da ovaj sport približimo građanima Banjaluke. Napravili smo stazu, sve je spremno za start. Imamo četiri veoma interesantne etape a u subotu će se voziti kros kantri maraton od Kastela do Banj Brda. Iz BiH ćemo imati po dva takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji a tu će biti naš Banjalučanin Vladimir Tadić – istakao je Nikola Soković.

 

Izvor:(SrpskaInfo)