Biciklista banjalučkog BSK Nektar pobijedio na trci Premijer lige BiH

07.10.2019. | 20:04

Davor Tubić, biciklista banjalučkog BSK Nektar, pobijedio je na trci Premijer lige BiH u Žepču u kategoriji elit. Trka je ujedno bila i međunarodna trka “Žepče 2019”.

On je u nedjelju osam krugova (jedan krug 2.060 metara) prevezao za 28,33 minuta i osvojio 100 bodova. U istom vremenu kroz cilj je prošao Dušan Veselinović iz beogradskog Partizana, kao i Vladimir Trbić iz banjalučkog Samita. Treće mjesto u ligi BiH zauzeo je Tarik Pihljak iz zeničke Rotacije spin, a ukupno je bio četvrti.

“Nakon dva treća mjesta, ostvario sam prvu pobjedu ove sezone u Premijer ligi i veoma sam zadovoljan nastupom. Trka je bila dosta brza, bila je dobra i konkurencija, a osim bh. takmičara nastupio je jedan momak iz Srbije. Dva kruga sam vodio, a onda sam otišao u bijeg i sam sam vozio šest krugova”, rekao je Tubić.

U konkurenciji juniora, koji su vozili pet krugova, najbrži je bio Husein Selimović iz tuzlanskog Jedinstva, koji je slavio s vremenom 18,52 minuta. Isto vrijeme imali su drugoplasirani Sergej Maksimović iz BSK Nektar i trećeplasirani Siniša Lukić iz prijedorske Kozare.

Poredak prva tri takmičara u ostalim trkama i u Premijer ligi BiH, kadeti (pet krugova): 1. Kenan Mehmedović (Zmaj od Bosne, Tuzla), 2. Kerim Beća (Pedala, Žepče), 3. Luka Perić (BSK Nektar), mlađi kadeti (četiri kruga): 1. Miloš Ilić (Šid), 2. Milan Harvilčak (Šid), 3. Osman Selimović (Gračanica, prvi u Premijer ligi BiH), 4. Ahmed Karić (Zmaj od Bosne), 5. Arslan Pezić (Zmaj od Bosne), žene (tri kruga): 1. Sonja Božinović (Šid), 2. Lana Todorović (Šid), 3. Amela Mehmedović (Zmaj od Bosne), 4. Emina Selimović (Gračanica), master A (tri kruga): 1. Mirza Okanović (Gračanica), 2. Miroslav Lakić (Zmaj od Bosne), 3. Darko Vasić (Samit), master B: 1. Amel Pezić (Jedinstvo, Tuzla), 2. Nenad Vuković (Samit), 3. Tarik Imamagić (Điro, Sarajevo), master C (četiri kruga): 1. Miroslav Margetić (BSK Nektar), 2. Jasmin Mujkić (Gračanica), 3. Nijaz Pandur (Zmaj od Bosne).

 

Izvor:(Nezavisne novine)