Biće zanimljivo! Osam žena i 11 djece u borbi za Maradonino bogatstvo od 75 miliona dolara

01.12.2020. | 18:57

Gotovo sedam dana kasnije još se oplakuje smrt jednog od najvećih fudbalera sportaša svih vremena.

Odlazak Dijega Maradone šokirao je globus i danima se već analiziraju njegovi golovi, trofeji, a pojedini mediji istražuju i njegovo bogatstvo.

Ugledni argentinski Clarina tako je napisao tekst pod naslovom:  Sad kreće prava sapunica o Maradoni, rat njegovih nasljednika za njegovo bogatstvo!

Oporuke, pretpostavlja se nema, i biće jako zanimljivo. Maradona je dosta zaradio tokom karijere, imao i doživotni ugovor s Pumom, bio je ambasador PES-a, a EA Sportsu je ikona FIFA.

Španska Marca navodi da Maradona iza sebe ostavlja luksuzni hotel u Havani, tvornicu u Venecueli, te pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Airesu. U Bjelorusiji, gdje je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vrijedan 300 hiljada evra te vojno amfibijsko vozilo. U Dubaiju mu je ostao Rolls Royce Ghost vrijedan 300 hiljada evra, BMA osmica od 145 hiljada evra te brojni skupocjeni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener El Vasli i Fudžeiri.

Ukupna vrijednost 75 miliona dolara.

Ko će naslijediti? Petero Maradonine djece imaće prednost. Kćerke Dalma i Giannina, rođene u braku s Klaudijom, jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga. Zatim sin Dijego Džunior, rođen u vezi s Kristinom, pa Jana iz veze s Valeriom Sabalain te Dijego Fernando, rođen tokom veze s Verenikom. Drugi problem su šestoro djece čije majke tvrde da im je Maradona otac, ali ih on nije priznavao. Dakle ukupno, osam žena i 11 djece.

Dio imovine žele i njegova braća, ali i advokat Matijas Morla (Matias) koji je vlasnik njegovih prava na brand u SAD i u Argentini, prenose SN.

“Pravi cirkus tek počinje”, piše Clarin.