Bez Srba u sinoćnjim mečevima NBA lige: Džejms predvodio Lejkerse protiv Kingsa VIDEO

05.01.2022. | 08:48

Iako protekla noć u NBA ligi nije pružila previše fanovima iz Srbije, pogotovo zbog toga što nijedan srpski košarkaš nije bio na parketu, moglo se probrati nekoliko zanimljivih utakmica za praćenje. Lejkersi su slavili protiv Kingsa, Sansi protiv Pelikansa, Niksi protiv Pejsera…

Veče u NBA ligi su otvorile ekipe Klivlenda Kavalirsa i Memfis Grizlisa. Duel dvije ekipe od kojih obe imaju poprilično respektabilnu poziciju u svojoj konferenciji, a i odigrali su veoma izuzetno u odnosu na to.

Neizvjesno je bilo sve do posljednjih 12 minuta, kada je konačno Memfis slomio otpor “Kavaljera” iz Klivlenda i odnio je pobjedu od samo četiri poena razlike (110:106) i to zahvaljući sjajnom Dža Morentu, koji je postigao 26 poena. Dobar je bio i Džekson sa 22 poena.

Na drugoj strani, najviše su se istakli Darijus Garland sa 27 poena i 10 asistencija, dok je Džeret Alen postigao 22 poena i uspeo je da uhvati 12 lopti.

U istom terminu svoju utakmicu su odigrali i košarkaši Toronto Reptorsa koji su na svom parketu dočekali San Antonio Sparse. Dvije ekipe koje su uspjele da se okite prstenom u protekloj deceniji, dok se sada oba tima poprilično muče da dođu do mjesta koje vodi u plej-of.

Za razliku od gorepomenutog meča, Toronto je sve riješio u drugoj četvrtini, stekli su ogromnu prednost i iskusno je čuvali do samog kraja, da bi je na posljetku samo dodatno uvećali 129:104 je bio konačan rezutlat.

Najbolji pojedinac na meču bio je Fred Vanvlit sa 32 poena, a na drugoj strani jedini raspoložen je bio Jakob Purtl sa 19 poena.

Teške dane proživljava San Antonio koji je na dobrom putu da propusti još jedan plej-of.

Kada se radi o Njujork Niksima, jasno je da “Medison Skver Garden” uvijek pruži spektakl, makar domaćim navijačima, što je bio i slučaj protiv Indijane.

Niksi su sezonu krenuli dobro, upali su u krizu, ali su ipak slavili protiv Pejsersa sa 104:94 i time su se makar vratili u “flert” sa nekom od pozicija koje vode u plej-of.

Monstruzone partije su pružili Ar Džej Beret koji je postigao 32 poena i imao osam skokova, dok je i Džulijus Rendl bio besprijekoran – 30 poena i 16 skokova. Kod Pejsersa nije imao ko da odgovori, Sajks je postigao 22 poena, a pet manje je dao Vošington.

Konačno, došli smo i do centralna dva meča u ovoj večeri. Jedna od najboljih ekipa u ligi, Finiks Sansi su gostovali kod jedne od najgorih ekipa – Nju Orleans Pelikansa.

Kao i po očekivanju, Sansi su veoma lako i ubjedljivo slavili sa 123:110, dok je njihov Kris Pol još jednom pokazao zašto važi za vjerovatno najboljeg plejmejkera u novijoj istoriji ovog sporta.

“Veteran” Pol je dao 11 poena, ali je dodao i 15 asistencija, što je izuzetno rijetko vidjeti u današnje vrijeme kada je reč o NBA ligi. Takođe, sjajan je bio i Devin Buker sa 33 poena. Kod Pelikansa je Grejem dao 28 poena, a vrijedan pomena je bio i Jonas Valančijunas sa 25 poena, ali i 16 skokova.

Posljednji meč večeri je bio i jedan od “klasika”. Sakramento Kingsi protiv Los Anđeles Lejkersa. Popularan duel sa početka milenijuma koji je veliki broj navijača u Srbiji držao budnima.

Godinama, ovaj “derbi” je gubio na snazi, te je doveo do toga da Kingsi već godinama nisu ni blizu konkurentni kao nekada. Ipak, na pomen meča ove dvije ekipe, svakako je tu prisutna određena doza euforije.

Na kraju, Lejkersi su bili bolji sa 122:114.

Pružili su Kingsi otpor, ali jako kratko, tek jednu četvrtinu, a onda je uslijedio spektakl u režiji “Kralja” Džejmsa, koji je, iako u godinama, postigao 31 poen i podijelio je pet asistencija. Jedini raspoložen do njega bio je Malik Monk sa 24 poena.

Kingse su u ovoj utakmici pedovdili Dearon Foks sa 30 poena, dok je četiri manje dao Badi Hild, ali nije to bilo dovoljno da se napravi podvig i savlada “veteranska” ekipa Los Anđeles Lejkersa.

Rezultati:

Klivlend Kavalirs – Memfis Grizlis 106:110

Toronto Reptors – San Antonio Spars 129:104

Njujork Niks – Indijana  Pejsers 104:94

Nju Orleans Pelikans – Finiks Sans 110:123

Los Anđeles Lejkers – Sakramento 122:114