Bez problema do 3-0! Zrinjski pobjedom nad Veležom najavio veliki okršaj u Banjaluci

18.10.2023. | 18:27

Fudbaleri Zrinjskog savladali su danas na stadionu “Pod Bijelim brijegom“ ekipu Veleža sa 3:0 u zaostaloj utakmici Premijer lige BiH.

“Plemići“ su lakše od očekivanog izašli na kraj sa gradskim rivalom, a sa nova tri boda nastavili su potjeru za vodećim Borcem. Bh. šampion sada ima 21 bod, tri manje u odnosu na Banjalučane, koji večeras takođe igraju zaostali meč protiv Sarajeva.

Zrinjski je pitanje pobjednika riješio u prvom dijelu. Već u 6.minuti Mario Ćuže je nakon jednog prekida pogodio mrežu “rođenih“ za 1:0. Do kraja prvog poluvremena još dva gola u mreži gostiju, a oba puta je pogađao stoper Slobodan Jakovljević (26, 45). U ovom dijelu utakmici Velež je pogodio prečku.

U drugom poluvremenu Zrinjski je očekivano smanjio gas, Velež je imao veći posjed, ali snage za nešto više nije imao. Najbolju priliku imao je Gulašvili koji je pogodio stativu.

Zrinjski je tako upisao četvrtu vezanu pobjedu, skočio na drugo mjesto i na najbolji način najavio veliki derbi protiv Borca koji se za vikend igra u Banjaluci. Biće to derbi dosadašnjeg toka prvenstva i susret koji će dati mnogo odgovora u borbi za prvo mjesto.

Poredak: Borac 24, Zrinjski 21, Sarajevo 19, Široki Brijeg 19, Velež 17…, pišu Nezavisne.