Bez pozdrava “digao sidro”: Severina napustio Partizan

22.02.2024. | 15:08

Prvo mjesto na tabeli i probuđen navijački san o tituli poslije šest godina, ali i brojni problem za Igora Duljaja. Nakon što je u januaru ostao bez Mihaila Ilića i Kristijana Belića, za koje je Partizan barem dobio pristojno obeštećenje, crno-bijeli su sada ostali i bez Ksandera Severine. Nažalost po klub, iz sasvim drugog razloga.

Kako javlja ”Telegraf”, Severina je u četvrtak otišao iz Partizana i to bez pozdrava, mada sa povodom. Crno-bijeli mu naime do 1. februara nisu isplatili bonus za sam potpis ugovora, dok je njegov menadžer ostao uskraćen za proviziju od transfera.

Severini je trebalo da legne 25.000 evra, menadžeru 50.000. Zbirno 75.000 evra što u modernom fudbalu zaista nije veliki novac. Posebno ako imamo u vidu da Severina još početkom mjeseca poslao pismo upozorenja.

Reakcije nije bilo, ali posljedica jeste. ”Telegraf” piše da je Severina juče normalno trenirao, ali se danas jednostavno nije pojavio. Tek poslije opsežne istrage u klubu su shvatili da se spakovao i vratio za Nizozemsku. Pokušavali su i klub i sam Duljaj da pozovu Severinu, ali se on nije javljao. Tek kasnije se oglasio menadžer i ponovio priču o Partizanovim obavezama.

Crno-bijeli će naravno pokušati da Severinu ubijede da se vrati, ali pošto je prema navodima ”Telegrafa” u potpunosti ispraznio stan pitanje je koliko će uspjeti.

Tek da podsjetimo, za mandata aktuelne uprave na sličan način su iz Humske pobjegli i Takuma Asano i Fuseni Dijabate. U slučaju ovog drugog bar su crno-bijeli izvukli neki dinar. Podsjetimo da je uz tužbu iz Partizana otišao i Nemanja Jović.

Za samo dvije nedjelje crno-bijele čeka vječiti derbi sa Crvenom zvezdom. Nije ovo trebalo Igoru Duljaju.

Oznake: Partizan, Severina