Bez Ivanića i Pešića: Crvena zvezda ovjerava prolaz u plej-of Lige šampiona

09.08.2022. | 09:42

Prolazak u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona fudbaleri Crvene zvezde moraće da ovjere bez Mirka Ivanića i Aleksandra Pešića.

Njih dvojica su, uz suspendovanog Milana Rodića, ostali u Beogradu, pa će Dejan Stanković u Jerevanu moći da računa na 21 fudbalera. Večerašnji revanš (19 časova) trebalo bi da bude samo formalnost pošto su Beograđani u prvoj utakmici na pogon Osmana Bukarija napunili mrežu Pjunika (5:0). Ipak, srpski šampion je isuviše ozbiljan tim da bi kalkulisao, podvukao je to i Dejan Stanković već poslije prvog susreta. Svjestan da je prolaz obezbijeđen, on nije želio da rizikuje i vodi lakše povrijeđene članove udarne postave, već je odlučio da ih odmori za ono što slijedi naredne sedmice. Iskusni napadač je malo istegao zadnju ložu u prvoj utakmici, dok je odlični vezista iz Bačkog Jarka zaradio otok na koljenu tokom prvog okršaja, pa je takođe dobio predah.

Može se očekivati da u napadu od starta počne Milan Pavkov, a šansu sa klupe čeka pomalo zaboravljeni Ohi Omoidžuanfo. U veznom redu Stanković ima još više opcija pošto kao zapete puške na klupi čekaju mladi Stefan Mitrović, El Fardu Ben, Nemanja Motika, a u zavisnosti od formacije i Seku Sanogo. Po lijevom boku umjesto Rodića dejstvovaće univerzalac Marko Gobeljić koji maksimalno ozbiljno shvata večerašnji meč.

– Znamo čiji dres nosimo i da se podrazumeva da na svakoj utakmici borbenost bude na visokom nivou. Želimo dodatno da popravimo koeficijent, kako naš, tako i državni, prema tome, izuzetno smo fokusirani. Niko ne pomišlja da revanš odigra “radi reda”. U odličnoj smo formi. Od starta sezone smo ušli jako u sve utakmice, praktično nismo imali minut praznog hoda na terenu, već stalno napadanje, a to je ono što naša publika voli – podvukao je Gobeljić.

Zvezda je u prvom odmjeravanju snaga pokazala superiornost i materijalizovala očiglednu razliku u kvalitetu, što će pokušati da uradi i večeras kako bi zadržala perfektan učinak od starta sezone, te u najboljem mogućem raspoloženju dočekala dvomeč za ulazak u elitu. Gotovo je izvjesno da je tamo čeka Makabi Haifa koji večeras, poput Beograđana, treba samo da odradi posao na Kipru pošto je u prvoj utakmici savladao Apolon sa 4:0.

Parovi

U revanš utakmicama treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona sastaju se: Žalgiris – Bodo (18, prvi meč 0:5), Apolon – Makabi Haifa (19, 0:4), Pjunik – Crvena zvezda (19, 0:5), Plzenj – Šerif (19, 2:1), Mitjiland – Benfika (19.45, 1:4), Dinamo Z. – Ludogorec (20, 2:1), Ferencvaroš – Karabag (20, 1:1), PSV – Monako (20.30, 1:1), Šturm – Dinamo K. (20.30, 0:1), Rendžers – Rojal union Sent Žilo (20.45, 0:2).