Bez “dlake na jeziku”! Rodžer Federer priznao da želi Alkarasa i Novaka u istom timu

25.09.2023. | 11:29

Rodžer Federer, jedan od vlasnika Lejver kupa, volio bi naredne godine na tom turniru da opet vidi Novaka Đokovića.

Bez Novaka, ali i ostalih, najvećih evropskih teniskih asova, ova ekipa, koju je predvodio Bjorn Borg, nije ništa mogla protiv Tima svijeta.

Izabranici Džona Mekinroa su slavili u Vankuveru sa ubjedljviih 13:2.

“Uništili su tim Evrope. Tim svijeta je igrao fantastično, zaista su imali energiju. Svi su donijeli poen, bili su jači u dublu. Potpuno su zaslužili pobjedu”, rekao je Federer i dodao.

“Sjajno je bilo ponovo se vratiti u tenisku porodicu, prvi put doživjeti Lejver kup iz potpuno drugačijeg ugla. Ovdje sam se trudio da gledam svaki meč i bilo je fantastično. Razgovarali smo o volejima i dublovima i kako je to bilo šezdesetih i sedamdesetih. Borg i Mekinro su rekli kako je Rod Lejver bio njihov heroj, igrao je dosta prije mog vremena, ali znam šta predstavlja u tenisu”.

Naredno izdanje na programu je u Berlinu 2024. godine.

“Možemo da pričamo njemački, veoma se radujem Berlinu, gradu koji ne poznajem baš dobro. Jedva čekam da odem tamo. Mislim da je sjajno vratiti tenis u Njemačku. Mislim da ćemo imati mnogo bolju energiju kao tim Evrope”.

Na kraju, Rodžer je upitan i koga bi volio da vidi u timu Evropa sljedeće godine, navodi B92.

“Volio bih da vidim Novaka ponovo, Alkarasa i Novaka u istom timu. Saša Zverev bi bio sjajan za njemačko tržište. Nekog kao što je Rune. Danil Medvedev bi bio sjajan. Volim da gledam Andreja Rubljova”, zaključio je Rodžer.

Podsjetimo, Novak je na Lejver kupu nastupio 2018. i 2022. godine.