Besplatan bokserski spektakl: I Veljko Ražnatović nastupa u Banjaluci FOTO

15.02.2024. | 21:01

Dvorana „Obilićevo“ sutra će biti poprište novog bokserskog spektakla.

U ring pod svodovima jednog od banjalučkih hramova sporta, ulaze bokseri banjalučke Slavije i Radničkog iz Beograda, ali i Veljko Ražnatović i Vladan Babić koje, u profesionalnim mečevima, očekuju ispiti protiv Pjotra Budzijevskog i Daše Simeunovića.

Ulaz je besplatan, a iz Slavije pozivaju sve ljubitelje boksa da ispune dvoranu „Obilićevo“ do posljednjeg mjesta.

Kvartet koji ulazi u ring nakon okršaja Slavije i Radničkog danas je „prošao vagu“, a sa zajedničke konferencije za novinare poručuju da će u ringu dati sve od sebe za pobjedu.

„Stigao sam u Banjaluku sa „majndsetom“ da publici priuštim svoj najbolji boks. Spreman sam u potpunosti za meč i dugo sam ga priželjkivao. Nemojte da trepćete kada krene glavna borba i očekujte neočekivano. Želim da pozovem publiku da dođe u dvoranu, a ne sumnjam da će tribine biti pune. Čeka nas pravi bokserski spektakl“, poručio je Ražnatović.

Rival mu je poljski bokser Pjotr Budzijevski koji se raduje okršaju u ringu, a organizatorima se zahvaljuje na ukazanoj prilici.

„Stigao sam u Banjaluku da pružim svoje najbolje izdanje u ringu. Želim da se zahvalim svima koji su omogućili ovaj meć, ali i da se zahvalim na sjajnom prijemu u Banjaluci. Sve protiče u najboljem redu. Daću sve od sebe u ringu i nadam se da će publika da uživa“, rekao je Budzijevski.

U ring će i Vladan Babić, kapiten bokserske reprezentacije Srbije kojeg čeka okršaj sa Dašom Simeunovićem, nekadašnjim kapitenom BK Radnik.

„Želim da poželim sreću bokserima Slavija u duelu sa Radničkim i raduje me što se Slavija vraća na one svoje stare staze slave. Želim im puno sreće u nastavku sezone. Drago mi je što sam konačno u Banjaluci, u gradu koji volim i koji mi je veoma drag, i što ću ovdje imati svoj profesionalni meč. Pozivam publiku da dođe jer što je više ljudi i što je bučnije na tribinama to će i mečevi biti bolji“, kaže Babić.

Pun motiva je Dašo Simeunović koji je kaže da će, poput ostalih aktera, dati sve od sebe da publika zadovoljna napusti dvoranu „Obilićevo“.

„Uvjeren sam da nas čeka pravi bokserski spektakl i da će publika biti zadovoljna. Svi smo stigli sa željom da pružimo svoje najbolje izdanje.“ rekao je Simeunović.

U BK Slavija nije bilo predaha. Danima unazad trajale su pripreme za bokserski spektakl, a Dalibor Petković, predsjednik kluba, kaže da je sve spremno za prvi gong. Bokseri su u punoj formi i jurišaće na novu pobjedu u Bokserskoj ligi Srbije, a želja svih je samo jedna.

„Naša najveća želja je da tribine budu pune. Očekuje nas veče puno kvalitetnog boksa, a vrhunac spektakla biće dva profesionalna meča. Želim svim bokserima da poželim puno sreće, a našoj Slaviji da dođe do nove pobjede u Bokserskoj ligi Srbije. U goste nam stiže velikan regionalnog boksa, ekipa Radničkog, i uvjeren sam će da to biti pravi meč“. kaže Petković.

Zahvalan je i nadležnim instutcijama, te sponozorima koji daju vjetar u leđa Slaviji koja krupnim koracima ide naprijed.

„Veliku zahvalnost dugujemo Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, te Radovanu Viškoviću, premijeru Republike Srpske, kao i Drašku Stanivukoviću, gradonačelniku Banjaluke. Hvala i našim vjernim prijateljima i sponzorima bez čije podrške ne bi mogli da vratimo Slaviju tamo gdje joj je mjesto, a to je sam vrh regionalnog boksa.“ rekao je Petković.

Bokserski spektakl u dvorani „Obilićevo“ na programu je u petak sa početkom u 19.00 časova.