Bertomeu više nije na čelu Evrolige: Ostali isti problemi – šta će biti sa takmičenjima?

26.05.2022. | 14:10

Đordi Bertomeu je smijenjen, ali su ostali problemi za budućnost evropske košarke.

Sastanak je završen, 11 akcionara Evrolige je obavilo razgovore i donijeli su odluku koja se očekivala. Smijenili su Đordija Bertomeua. Ono o čemu se pričalo neko vrijeme je sada dobilo i zvaničnu potvrdu.

Prema informacijama grčke “Gazete” za njegovu smjenu glasali su Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA, Armani, Žalgiris i Makabi, dok su španski klubovi (Real, Barselona i Baskonija) uz podršku Efesa i Fenerbahčea to pokušali da spriječe, tačnije da produže Bertomeuov ugovor na još godinu dana. Nisu u tome uspjeli.

Doduše, Đordi se neće u potpunosti povući, pošto će ostati kao spoljni savjetnik Evrolige, ali neće biti glavni čovjek takmičenja. Očekuje se da će ta uloga biti uklonjena i da neće sva ovlašćenja imati jedna osoba kao do sada, već njih nekoliko. Među njima se spominje i Dejan Bodiroga, prenosi Modno.

Ipak, ono što ostaje kao glavni problem jeste budućnost Evrolige i Evrokupa. Na sastanku nije riješena sudbina CSKA i učešća ruskih klubova, a pojavila se i ideja da uđe NBA liga i riješi odnos između FIBA i Evrolige.

Oznake: Evroliga