Beograđani nakon velike neizvjesnosti doputovali u Moldaviju: Neuigranost Šerifa šansa za Partizan

16.02.2023. | 08:31

Fudbaleri Partizana sanjaju nastavak takmičenja u Evropi. Beograđani su nakon velike drame i neizvjesnosti ipak doputovali u Moldaviju na prvi meč šesnaestine finala Lige konferencija protiv Šerifa (21 čas).

Partizan je uzdrman zbog poraza u prvenstvu Srbije od Mladosti GAT (0:4) na svom terenu i imaće veliki motiv da pokaže da je to bio samo loš dan. Veliki problem u pripremi meča Beograđanima stvara činjenica da je Šerif u potpunosti promijenio tim i način igre.

Od duela protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona ostala su samo dva igrača Stjepan Radeljić i Keston Julien. Moldavci su u ovoj sezoni već promijenili tri trenera. Sadašnji Roberto Bordin preuzeo je ekipu u januaru, a on je već vodio tim između oktobra 2016. i aprila 2018. godine. Inače kad se gleda tradicija Partizan je 2005. godine eliminisao ovog rivala.

Moldavski klub nije imao zvaničnu utakmicu od sredine novembra, a odlukom UEFA na stadionu neće biti ni navijača. Trener Bordin je ekipu uigravao kroz prijateljske mečeve i dovođeni su novi fudbaleri praktično svaki dan tokom priprema. Upravo ta neuigranost može da bude prednost Partizana, jer posljednja pojačanja nisu imala vremena da se upoznaju sa ostatkom ekipe. Iskusni Bibars Natho vjeruje da će njegova ekipa ostvariti pozitivan rezultat.

– Prije svega, čeka nas težak meč. Šerif je dobra ekipa s kvalitetnim pojedincima. Biće težak meč za obje strane. Gledali smo ih, analizirali. Znamo skoro sve što nam je potrebno. Pripremili smo se i bićemo spremni sa pružimo – dodao je Natho.

Defanzivac Partizana Aleksandar Filipović izjavio je da je Šerif dobro organizovana ekipa.

– Analizirali smo ih. Znamo slabosti i vrline protivnika i nadamo se pozitivnom rezultatu. Ovo im je prva zvanična utakmica u prolećnom delu i to je dobro jer nemaju kontinuitet takmičarskih mečeva. Sve zavisi od nas, a posebno jer će meč biti odigran bez publike – rekao je Filipović.

U ostalim mečevima sastaju se: 18.45 časova Bodo Glimt – Leh, Braga – Fjorentina, Karabag – Gent, Trabzonspor – Bazel, 21. čas: AEK Larnaka – Dnjipro, Lacio – Kluž, Ludogorec – Anderleht. Revanši su za sedam dana.

Osmo “evropsko proljeće”

Fudbaleri Partizana će protiv Šerifa osmi put igrati “evropsko proljeće”. U prethodnih sedam nastupa najbolji rezultat ostvarili su u sezoni 1965/66. kada su igrali finale Kupa šampiona. “Crno-bijeli” su još tri puta zaustavljeni u četvrtfinalima, dva puta u osmini finala i jednom u šesnaestini finala