Batšuai savladao Borjana i donio pobjedu Belgiji nad Kanadom

23.11.2022. | 22:05

Odličan meč odigrali su Belgija i Kanada za kraj četvrtog dana Svjetskog prvenstva u Kataru.

Na kraju duela ekipa iz Evrope slavila je 1:0 (1:0). Ipak, čini se da je pobjedu odnio večeras lošiji rival, budući da su Kanađani imali tri puta više šuteva na gol u odnosu na sastav Roberta Martineza.

Kanada je imala veliku priliku da povede već u desetom minutu, rukom je nesmotreno igrao Janik Karasko, a sudija iz Zambije je poslije gledanja VAR snimka odlučio da pokaže na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo najbolji igrač sjevernoameričke ekipe, Alfonso Dejvis, ali je Tibo Kurtoa lako zaustavio loše izveden penal igrača Bajerna.

U samom finišu prvog dijela igre sjajnu dugu loptu uputio je Tobi Alderveireld, a nju je prihvatio Mići Batšuai koji je potom snažnim udarcem lijevom nogom savladao golmana Crvene zvijezde, Milana Borjana. Može se reći da je napadač Fenerbahčea dostojno zamijenio Romela Lukakua koji će zbog povrede propustiti i drugo kolo.

Drugo poluvreme donijelo je veoma ofanzivno Kanadu, selektor Džon Herdman je sve svoje adute poslao u napad, ali ipak njegovi puleni nisu došli do izjednačenja, a čini se da su zaslužili barem bod…

Sada u drugu rundu ulaze kao posljednji, Maroko i Hrvatska dijele drugo mjesto, dok je Belgija usamljena na vrhu grupe “F”.
Treba napomenuti da je u istoriju večeras ušao Atiba Hačinson koji je postao najstariji starter u istoriji SP, a on ima 39 godina i 272 dana.