Barselona u problemima: Mirotić ne pristaje na smanjenje plate

08.09.2021. | 15:37

Barselona ima finansijskih problema i to se ne odnosi samo na fudbalsku sekciju koja je morala da se odrekne Lea Mesija, nego na sva sportska društva uključujući i košarkaški klub koji “puca” na najviše domete.

Tako su ovog ljeta Šarunasu Jasikevičijusu stigla zanimljiva pojačanja Laprovitole, Jokubaitisa ili Hejsa, međutim postoje veliki problemi oko Nikole Mirotića. Jedan od najboljih evropskih košarkaša, ujedno i najplaćeniji, trenutno uzima (pre)veliki dio budžeta za plate i to u Barseloni žele što prije da riješe.

Španski list “AS” piše da su odnosi Mirotića i Barselone trenutno “zategnuti” jer se priča o smanjenju plate, dok je jedan katalonski radio objavio da se razmišlja i o raskidu ugovora zbog lošijih igara.

Nezvanično, Barselona je pokušala da smanji platu Mirotiću što je reprezentativac Španije odbio, a ugovorom je za katalonski klub vezan čak do 2025. godine. Ima najjači ugovor u Evropi i svake godine sve više raste, ali ne želi da pristane na smanjenje zarade jer se već odrekao velikog novca kako bi došao u njihove redove.

Odbio je ponudu od 45 miliona iz NBA, tražila ga je Juta, tako da se vratio u Evropu u kojoj je prethodno nastupao za Real Madrid i bilježio odlične igre prije odlaska “preko bare” i potpisao ugovor vrijedan 30 miliona.

Prethodne sezone u dresu Barselone postizao je 19,5 poena po meču uz 5,9 skokova.